Aretha Franklin

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2014
Aretha Franklin(Aretha Louis Franklin) la considerada reina del soul va néixer en Memphis, Tennessee,el 25 de març de 1942.Era filla de un sacerdot baptista i una cantant de gospel va viure amb elsseus pares i les seves 2 germanes fins als 6 anys, quan la seva mare els va abandonar i el seu pare va decidir mudar-se amb les seves filles a Detroit. Allà l'Aretha va començar a formar-se com acantant: als 12 anys va començar a cantar a l’església on predicava el seu pare.
Amb 14 anys d’edat va fer la seva primera gravació “The gospel soul of Aretha Franklin”. Els seus primeranys, es va dedicar plenament a la música, i interpretava exclusivament temes religiosos. Fins que al 1960 va decidir passar-se a la música més comercial. Va deixar als seus dos fills al cuidat de laseva àvia i va marxar a Nova York, en busca de una discogràfica. Amb la seva veu va rebre moltes ofertes, les quals va anar rebutjant fins quedar-se amb la millor: Columbia Records. Va gravar 10discos, encara que els resultats obtinguts no van omplir la seva ambició, ja que la discogràfica, no va aprofitar tot el potencial de la cantant,i els discs que publicar, van ser bastant irregulars, si quevan arribar a tocar tots els gèneres musicals possibles, però sempre buscaven la comercialització del pop.

Discografia:
Als vint 20 anys la Aretha Franklin, publica el seu primer àlbum plenamentde soul anomenat”The electrifying Aretha Franklin”.
Però té un problema amb la discogràfica(Columbia Records), la qual volia canviar l’estil musical de la cantant, per el jazz, la van obligar a feruna col·laboració musical amb el Dinah Washington, i van gravar el seu primer àlbum”Unforgatable”,finalment després d’això l’Aretha va abandonar Columbia, per fitxar per Athlantic Records.
Ambaquesta discogràfica als 25 anys va editar els àlbums “I never loved a mant he way I love you”, com a màxim exponent del soul, i “Aretha arrives”.
Dos anys més tard, és a dir als 27 anys, l’àlbum...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Franklin
  • franklin
  • franklin
  • Franklin
  • franklin
  • Franklin
  • Franklin
  • franklin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS