Argumentos.

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Història pel món contemporani

1. Presentació:

Aquest tractat escrit per John Locke dóna a conèixer el límit del poder absolut del rei per part de la societat civil.

John Locke és consideratel pare del liberalisme polític.
El seu llibre «Dos tractats sobre el govern civil» (1690), és la seva principal obra amb una influència primordial en el pensament polític contemporani.
Aquest, vaparticipar directament en la revolució anglesa de 1688, i com a membre de la burgesia puritana es va afegir al partit Whigt. Obligat a exiliar-se a Holanda, va tornar un cop triomfant a la Revolucióanglesa de 1688.

Cronologia:
«Dos tractats sobre el govern civil» es va publicar a Anglaterra quan va triomfar la revolució de 1688, establint una monarquia parlamentària. Aquesta «gloriosa»Revolució anglesa va ser causada pel trencament de l'acord entre el Parlament i la monarquia.
Les tendències absolutistes de Jacob II (últim monarca catòlic en regnar sobre el regne unit) i el perill dequè s'establís una dinastia catòlica, va provocar la unió entre Tories (partit conservador britànic) i Whigts (partit de l'església), que van oferir la corona a Guillem II d'Orange, argumentant lareligió protestant i un Parlament lliure. Aquest procés va culminar amb l'abolició definitiva de la monarquia absoluta i la consolidació de la monarquia parlamentària.

2. Anàlisi

Conceptesfonamentals:

Llei o estat natural: estat inicial en que es troben les persones. Els diners i la propietat privada fan que hi hagin persones que acumulen més que altres i per tant aquesta situació generadesigualtat. Això aboca a la comunitat cap a la guerra, on tothom té dret de defensar-se i per tant de matar a l'altre.

Societat civil: per aturar la guerra s'ha de constituir una autoritat amb lafunció de poder castigar aquells que comentin delictes i que aconsegueixi solucionar el conflicte, encarregant-se de mantenir l'ordre.
Exemple tret del llibre 1º paràgraf: «...la finalitat màxima i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • argumentos
  • argumento
  • argumento
  • ARGUMENTO
  • Argumentos
  • Argumento
  • Argumentativo
  • argumento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS