Arquitectura Ordenadores

Páginas: 9 (2114 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
Apunts esquemàtic arquitectura ordinadors

El microprocessador. CPU.
El microprocessador és un dels principals elements que es troben dins del PC, té la funció de executar les ordres del programa i com a conseqüència controlar i coordinar les funcions que realitzen la resta d’elements de l’ordinador.
Els registres de treball.
Els registres de treball són agrupacions de bits amb un total de16, 32 o 64 bits, segons el model de microprocessador . Es troben dins del microprocessador i contenen de forma temporal les dades en que s’està treballant en aquell moment . Són d’accés molt ràpid per part dels altres elements interns de la CPU. A continuació hi ha les funcions més importants que realitzen:
1. AX: Registre anomenat també Acumulador, en ell s’hi guarda operands que s’usaran enla realització de operacions lògiques i aritmètiques, al mateix temps també s’hi desà el resultat d’aquestes operacions.
2. BX: S ́hi sol guardar d’altres operands de operacions aritmètiques o lògiques que s’han de tractar conjuntament amb els que es troben al registre AX.
3. SP: Es el punter de pila. Indica la posició de la pila en aquell moment. (La pila es una zona de memòria ons’emmagatzemen temporalment dades i adreces de memòria quan s’executa codis de programa que corresponent a una subrutina o interrupció.
4. SI, DI: representen l’índex d’origen (SI) i l’ índex de destí (DI), s’usen per a indicar posicions de memòria entre els quals s’efectua un transvasament de dades.
5. DS, ES, SS, CS: Són els indicadors de segment, contenen l’adreça de memòria a partir de la qualcomença el segment de dades, segment extra, segment de pila i segment de codi respectivament.
6. IP: és el punter d’instrucció de programa, conté l’adreça de la següent instrucció de codi que s’ha d’executar després d’haver-se executat la instrucció actual.
La unitat de control
La unitat de control que hi ha dins del microprocessador te la funció de interpretar cadascuna de les instruccionsdel programa que s’està executant i determinar quines microinstruccions s’han de realitzar per a controlar la resta d’elements com la ALU, registres interns i elements externs per a poder efectuar correctament la instrucció que ha interpretat.
El coprocessador numèric.
Algunes operacions aritmètiques de coma flotant resulten massa complexes de realitzar amb el microprocessador i aquest, quanles realitza tarda molt temps, aquesta situació provoca que es desatengui a d’altres elements del PC per a poder efectuar aquestes operacions complexes. Entre aquestes operacions podem citar com a exemple treballar amb nombres compresos entre 3’4*10-4932 i 1’2 • 104932. Per evitar aquest temps que és triga en realitzar operacions amb aquest nombres s’encarrega la realització d’aquestes a un circuitespecialitzat en elles. Es el coprocessador matemàtic.

La memòria. Mapa de memòria Ram i Rom. Mapa d’E/S.
La memòria es el lloc on s’emmagatzema el codi de programa que s’està executant i les dades que s’estan manipulant per part d’aquest programa. La totalitat de la memòria de l’ordinador es pot classificar en dos tipus: la memòria RAM i la memòria ROM.

La memòria RAM (Random AccessMemory) és un tipus de memòria que únicament manté el seu contingut mentre l’ordinador estigui connectat i en funcionament. És a dir, solament conserva les seves dades mentre existeixi l’alimentació elèctrica. Si desapareix l’alimentació elèctrica perd tot el seu contingut. Té la particularitat que el seu contingut es pot escriure i llegir, i per tant, les aplicacions poden modificar el seu contingutmentre evoluciona el funcionament del programa.

La memòria ROM (Read Only Memory), és un tipus de memòria de la qual solament es pot llegir el seu contingut, és a dir, ni els programes ni l’usuari poden modificar el seu contingut. Té la particularitat que el seu contingut es manté inalterable encara que es desconnecti l’alimentació de l’ordinador. Per tant, el seu contingut sempre és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquitectura De Ordenador
  • Arquitectura De Los Ordenadores
  • arquitectura de los ordenadores
  • Ordenes De La Arquitectura
  • Arquitectura De Un Ordenador
  • Ordenes de arquitectura
  • Ordenes clásicos en la arquitectura
  • ordenes en la arquitectura romana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS