Arquitectura a Mesopotamia

Páginas: 4 (776 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013


L'ARQUITECTURA




A




MESOPOTÀMIA


















Juan Pablo Ortiz
4t ESO A

INTRODUCCIÓ

Mesopotamia va ser una gran civilització, però sense cap dubtel'arquitectura va ser una de les parts més importants pel desenvolupament cultural de les diferents civilitzacions que van pasar al llarg de l'historia com Babilonia o Sumeria.
Construien ambmaterials molt pobres com l'argila, el maó o la fusta ja que en el medi físic on es trobava aquesta civilització era una zona sedimentaria on escaseava la pedra. Despres van començar a utilitzar materials comles canyes, el fang o la tova. A pesar de tot això van aconseguir fer uns edificis maravillosos com els temples o els palaus. Evitaven construir sobre zones humides o a prop dels rius per evitar lescontinues inundacions que sofrien degut als dos rius que els envoltaven: l'Eufrates i el Tigris, allò s'aconseguia construint sobre zones altes o terrasses.
Combinaven el sistema de platabanda idintel amb l'arc i la boveda.


MONUMENTS PRINCIPALS

·Temple: Era un centre religiós, econòmic i polític amb la finalitat de venerar, resar, administrar o fins itot comerciar. Consisteix en un pati amurallat, que inclou una de les parts més importants, el zigurat. Aquest edifici escalonat, estava compost per una serie de pisos pintats de diferents maneres icolors. Era un santuari per venerar als déus i també era un lloc per fer observacions astronomiques per part dels sacerdots.




·Palau: Era una construció de grans dimensions i de moltissimesdependencies (són diverses construcions unides per passadisos), que va arribar al seu màxim esplendor amb el rei babiloni Nabucodonosor II. Normalment es construien entorn de patis interns i a vegadessegons la seva importancia, podien ser amurallats.





·Muralles: Les ciutats estaven protegides per muralles que eren molt gruixudes, llises i que estaven cortades en angles rectes amb maó....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquitectura de mesopotamia
  • La arquitectura de mesopotamia
  • Arquitectura De Mesopotamia
  • Arquitectura De Mesopotamia
  • arquitectura mesopotamia
  • Mesopotamia. Arquitectura
  • Urbanismo Y Arquitectura En Mesopotamia
  • Egipto, Mesopotamia Y Creta. Comparación De Arquitecturas.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS