Artículo Kesane

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
Contribucions de la comunitat científica internacionalsobre aprenentatge de la lectura i superació del fracàs escolar. Iveta Kesane i Laura Ruiz.

Aquesta lectura “Contribucions de la comunitatcientífica internacional sobre aprenentatge de la lectura i superació del fracàs escolar”,realitzada per les autores Iveta Kesane i Laura Ruiz, ens parla sobre la iniciació a la lectura i el fracàsescolar.
Primerament he de dir que estic d’acord amb el que argumenten les autores sobre que no hi ha que segregar si no incloure, és a dir si ens trobem en una aula amb nens i nenes immigrants els quals elshi costa més la lectura ja que no és el seu idioma matern, no els hem d’excloure i tampoc els hi hem de donar classes particulars ja que quan els diferencies de la resta a la llarga es pot produirfracàs escolar. Per tant el que s’ha d’aconseguir es que aquests nens puguin llegir igual que els demés i si tenen problemes es poden ajudar entre iguals, demanar ajuda als nens i nenes nascuts aCatalunya, etc.
Un altre aspecte que hem tractat a l’aula i que la lectura també fa referència és que durant l’educació infantil no li donem tanta importància si el nen/a no sap llegir, o no sap els colors,o no sap situar-se. Això és un problema perquè si ho deixem passar després els hi repercuteix durant l’educació primària i també dona lloc al fracàs, a la frustració, etc.
Les autores donen moltaimportància a la participació de la comunitat en les escoles ja que per poder ser una escola inclusiva s’ha d’acollir a tothom . He aprés que també es poden realitzar cursos o projectes per les famíliesi la gent del barri. És a dir hi ha pares que són àrabs, xinesos, sud americans, etc. hi no entenen o no saben parlar el català, aleshores el que l’escola i la comunitat proposa és realitzar tertúliesliteràries (comentaris sobre llibres o articles seleccionats) o cursos de català per iniciar a escriure i llegir en l’idioma vehicular. Aquests cursos també ajudaran a que els pares puguin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Articulo
  • Articulos
  • Articulos
  • Articulos
  • Articulaciones
  • Articulo
  • Articulos
  • Articulaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS