art conceptual

Páginas: 5 (1155 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2013
ART CONCEPTUAL:

L'art conceptual sorgeix en EUA cap a 1966 desprès de l’estètica minimalista. A l'art conceptual el que l’importa és la reflexió sobre l'obra (el concepte) i el procés creatiu més que l'objecte artístic i els seus aspectes materials, en aquest moviment culmina la desmaterialització de l’art que s’havia iniciat amb el dadaisme.
Es consideren precursors d’aquest moviment: aMarcel Duchamp (1887-1968).
L'art conceptual és la síntesi de les idees i reflexos artístics derivats de tots els moviments artístics posteriors a la segona guerra mundial, indefinible en el seu estil, material o forma, té a veure sobretot amb idees i significats. Els seus productors i defensors diuen que es tracta d'un art viu que s'alimenta dels fets i esdeveniments socials, d'un art actiu queobliga a participar i a opinar, d'un art que no deixa a ningú impassible.
CARACTERÍSTIQUES DEL MOVIMENT
- Visió de la pintura com objecte de pensament.
- Propòsit posat no a representar la realitat, sinó a prescriure un conjunt de significats, conceptes o intencions que siguin reconeguts per l'intel·lecte.
- Recerca de la simplicitat.
- Valora principalment la intel·ligència i les idees per sobrede la part manual.
- Combinació de llenguatges: especialment el llenguatge escrit barrejat amb el llenguatge de la representació pictòrica.
- Obres d’art de difícil comercialització i de caràcter efímer, només poden ser vistes per poc temps.
- Els artistes conceptuals es van servir de mètodes diversos i tècniques mai abans usades: el performance, la instal·lació, el videoart i l'art eninternet, fotografies, vídeos, enregistraments, textos, realització d'actes en públic... sent escasses les manifestacions pictòriques.

ARTISTES:
JOSEPH KOSUTH
YVES KLEIN
AD REINHARDT
DAMIEN HIRST
ON KAWARA
REBECCA HORN
JOSEPH BEUYS


L’ART D’ACCIÓ
L'art acció és una tendència de l'art modern que va iniciar-se als anys 60. Es va proposar ampliar els horitzons de l'experiència estètica mésenllà dels espais especialment dedicats a l'art, com són els museus, galeries, sales de concerts, cinemes; així com esborrar les fronteres marcades entre les disciplines artístiques (plàstica, música, drama, mitjans audiovisuals, etcètera).
La finalitat de l'art d'acció és comunicar l'experiència humana en tota la seva gamma expressiva.
Els inicis de l'art de acció es situen, per a algunshistoriadors en l'activitat pictòrica de Jackson Pollock com creador de l’Action Painting, i a Ives Klein, amb les seves antropometries.
La intenció de l'art acció és apropiar-se de la vida a través de qualsevol tipus d'acció que tingui una intenció estètica conscient i elaborada, pot ficar-se en l'expressió de la subjectivitat, en una reflexió sobre assumptes filosòfics, de consciència ecològica,d'identitat social o individual, sexualitat, política, etc.
Es poden considerar dintre de l’art d’acció, tres manifestacions diferenciades:
el happening,
el fluxus
i la performance

HAPPENING:A partir de les experiències realitzades en 1952 pel músic i compositor nord-americà John Cage i el seu deixeble Allan Kaprow, sorgeix el"Happening". És una manifestació artística del moviment artístic"l'Art d'acció", els artistes intenten ampliar els horitzons de l'experiència estètica més enllà dels espais especialment dedicats a l'art, com són els museus, galeries, sales de concerts, cinemes; així com esborrar les fronteres marcades entre les disciplines artístiques (plàstica, música, drama, mitjans audiovisuals, etcètera). El "happening", en particular, es caracteritza per la participació delpúblic, on les accions sorgeixen espontàniament, sense prèvia organització. És per això que el seu temps de durada varia i quan s'acaba, els finals són irrepetibles. És difícil establir característiques comunes als artistes pertanyents a aquest corrent, ja que cadascun d'ells ho adapta a la seva forma personal.
PERFORMANCE: En un performance l'artista es presenta, no representa. L'acció no és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sentències Sobre Art Conceptual
  • Art 3ro mapa conceptual
  • Arte conceptual, land art y arte callejero
  • Resumen Pop Art Minimal Y Conceptual
  • Art
  • Art
  • Art
  • Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS