Art Contemporani

Páginas: 18 (4373 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
Nom: Torre Eiffel
Autor: Gustave Eiffel
Lloc: Champs de Mars (París)

Època i context històric: 1887-1889. En aquesta època es volia trencar amb les formes artístiques del passat i els artistes comencen a buscar el seu propi estil. Amb la segona revolució industrial es van començar a utilitzar altres materials de construcció. En aquesta època els burgesos eren els que tenien el poder econòmic ipolític. Es en aquest context que apareix el modernisme i l’escola de Chicago.
Estil i característiques: arquitectura del ferro i de nous materials
-Utilització de ferro i acer sense revestir
- Pocs elements decoratius
- Tot l’espai és funcional
- Precisió estructural
- Monumentalitat

Planta: La base quadrada consisteix en quatre enormes arcs que descansen sobre quatre pilars. A mesura que latorre s'eleva, els pilars es van ajuntant fins formar-ne un de sol, formant així un aspecte piramidal. L’ascensió es pot fer per escales metàl·liques o en ascensor.

Material i sistema constructiu: és una estructura feta amb metall forjat. Degut a la inclinació dels pilars, la construcció es va fent molt més estreta amb l’ alçada, culminant en la part superior amb forma d’agulla. Esta construïdasense gairebé espais tancats i amb tres pisos principals. El sistema constructiu és el dels nous materials i la seva forma dóna més estabilitat
Elements de suport: els quatre peus o pilars de la base units pels quatre arcs, a més dels entramats encasellats amb cargols.
Elements sostinguts: els arcs i les cobertes.
Espai interior- exterior: estan perfectament connectats a traves de diferents espaisque fan de botigues, restaurants, magatzems... i contrasta perfectament amb el paisatge urbà. Predominen les línies corbes, les verticals i a vegades les entrecreuades que fan que per a la vista sigui una estructura equilibrada.
Elements decoratius: Els elements decoratius es redueixen als arcs d’ unió dels peus amb una ornamentació trenada en ferro i acer. Cal dir que la llum és importantíssima jaque al no haver-hi gaires murs es pot recollir tota la il·luminació.
Elements simbòlics: Tota la construcció és un símbol de la modernitat i d’avenços de la tècnica constructiva
Significat: aquesta obra va ser una de les que es volien exposar en l’Exposició Universal per mostrar els avenços tècnics
Funció: econòmica, política, representativa i científica ja que va promocionar França, va mostrarla seva modernitat davant d’altres països i va servir com a laboratori, observatori i d’antena.

Nom: Magatzems Carson Pirie, Scott
Autor: Louis Sullivan
Lloc: Chicago (EUA)

Època i context històric: 1899-1901 on gracies a la revolució industrial i a l’escola de Chicago es va fer possible la construcció dels primers gratacels amb l’objectiu de trobar simetria, ordre.. Amb les possibilitatsd’utilització dels nous material es construeixen edificis molt més grans i amb finestres més grans.
Estil i característiques: Escola de Chicago
- Utilització dels nous materials, principalment estructures de ferro
- Finestres esteses horitzontalment
- Eliminació dels murs de càrrega
- s’opta per superfícies llises i de amb grans vidrieres
-pilar de formigó com a fonament o suport

Planta: edifici deplanta rectangular amb una de les cantonades circular
Alçat: presenta dues parts ben diferenciades. La base de l’edifici l’ocupen l’entresol i la primera planta, tancats amb amplis aparadors de vidre situats a ran de façana, la resta de pisos que presenten una distribució repetida amb un gran número de finestres separades per formigó i a la part superior es tanca amb una coberta plana.Materials de construcció i sistema constructiu: es tracta d’una estructura arquitravada feta de formigó, ferro i vidre en la que predominen les línies verticals i horitzontals
Elements de suport: esquelet de formigó armat amb estructura interna de ferro i columnes a l’interior
Elements sostinguts: cadascuna de les plantes, l’ascensor
Obertures: presenta forces obertures en forma de finestres i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art Contemporani
  • Art contemporani
  • Art contemporani. Selectivitat 2014
  • El Manga Com Art Contemporani
  • teoria contemporania
  • edad contemporania
  • desarrollo contemporanio
  • Pensament contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS