Art Contemporani

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2013
ART CONTEMPORANI
L’ art contemporani, a diferència de l’art antic, busca constantment estímuls nous, sorprendre i jugar amb l’efecte que causa al públic.
L’art com que es veu avui en dia, s’ajudade moltes fonts, com la tecnologia, la ciència o l’electrònica, tot per aconseguir un resultat diferent.
La nostra societat evoluciona, i en conseqüència, nosaltres també. La era de la informació,iniciada l’any 1990, ha causat un canvi radical en la creació i difusió de l’art. Les noves tecnologies, la globalització o Internet han influenciat notablement en el món artístic.
Tot això, fa queaquest segle sigui una nova etapa on l’art i els artistes disposaran de noves eines, facilitats per donar-se a conèixer i buscaran una constant innovació.
La manera d’exhibir l’obra també ha canviat.Ara, les idees tenen més importància que l’objecte o el sentit d’una obra, això és l’anomenat art conceptual, sorgit d’intercanvis culturals entre Europa, estats Units i Japó. Com s’ha esmentat abans,gràcies a la transferència d’idees i noves aportacions es dona lloc a una nova concepció de l’art. L’obra ja no és independent ni té un únic sentit, la comprensió de l’obra canvia i aquesta passa atenir moltes interpretacions.
Tenint presents tots els canvis que s’apliquen a l’art en el canvi de segle, sempre es busca un punt de referència o una font d’inspiració. Igual que durant el Renaixementes recuperen les característiques de l’art clàssic, les creacions fetes avui en dia segueixen tenint un model creat anteriorment.
L’art a partir del segle XXI es basa bastant en les avantguardes quevan sorgir al llarg del segle XX, però també té altres influències.

Es defineix per la seva ruptura amb l’art acadèmic, que representa la tradició i la benvinguda a l’art modern, que juga amb laexperimentació. També s’integren noves i suggerents teories de l’art, l’art deshumanitzat, l’art pur, la mort a l’art, la crisis de l’objecte artístic, l’art independent...

Sorgeixen noves i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art contemporani
  • Art Contemporani
  • Art contemporani. Selectivitat 2014
  • El Manga Com Art Contemporani
  • teoria contemporania
  • edad contemporania
  • desarrollo contemporanio
  • Pensament contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS