Art a Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma

Páginas: 18 (4380 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
MESOPOTÀMIA

- Context històric

L’ època de Mesopotàmia va del 3.500- 330 A.C

Els inicis de Mesopotàmia poden ser inclús anteriors, però els primers documents que fan referència, és a partir del 3.500 a.C.

La paraula Mesopotàmia significa terra entre dos rius. Ja que es dividia en dues parts que estan ubicades en la zona d’Arabia Saudí , Caldea, que estava dominada per un rei ieren buròcrates i la zona Nord, on hi havia els assiris; estaven gestionats per uns caps i que finalment van acabar envaint tota la zona

El poble Sumeri eren els portadors de l’escriptura, inventors de la roda, creadors de divinitats molt importants i iniciadors d’una societat organitzada. Trobarem arquitectes, metges i altres professionals en molts àmbits. Tenen una gran cultura, així queapareixen les biblioteques, els coneixements matemàtics, l’escriptura, etc.


- Arquitectura

Era una zona molt rica en argila i per això no conservem avui dia quasi res de les ciutats, ja que era un material simple, molt poc consistent i que s’assecava al sol.

Van ser els inventors de l’Arc de Mig Punt, més resistent i que s’utilitzava per a fer grans obertures, per tal d’obrir elsedificis, ja que no hi havien finestres. Decoren amb totxanes i ceràmica (per exemple la Porta d’Ishtar), policromada, brillant i feta de ceràmica cuita, ja que es posada al forn. Feien dibuixos o escriptures i es deixa constància dels motius de la construcció.
Construcció més emblemàtica d’aquella època és els Ziggurats, tot i que se’n sap poc, eren els edificis més alts de la ciutat, en la part méssuperior podíem trobar la capella. Tenien molt poder en la societat mesopotàmica, ja que gràcies a la seva cultura incloïen observatoris i els accedents de l’agricultura emmagatzemava en l’edifici. (Els sumeris, aporten un desenvolupament en el conreu de l’agricultura que permetrà comercialitzar. )

No hi havia res a l’interior de l’edifici, no hi havia sales, eren espais oberts i s’hi accediaper rampes o grans escales. Les persones que hi volien entrar es registraven, fent així una necessitat l’escriptura.

Els assiris mentrestant seguien construint amb argila, i avui dia només conservem les plantes dels palaus dels emperadors assiris.


- Escultura

L’escultura no era de grans dimensions, el material emprat era l’àrgila i la pedra, sobretot la diorita. Es representaven elsdéus, molta recurrència a la Venus. Però l’escultura més significativa era la dels monarques de les ciutats. (Per exemple del monarca Gudea, a la ciutat de Lagash) Hi ha diferents posicions on es deixa constància del que l’emperador havia fet a la ciutat.

La majoria de figures tenen en comú l’expressió, la rigidesa, el cap i el rostre desproporcionats a la resta del cos, utilitzaven el realismeconceptual. També eren molt geomètriques i simètriques. Un dels temes més freqüents eren els toros, representats monumentalment.

Els seus relleus també van ser molt significatius, ja que deixaven constància visual d’escenes històriques importants, més bèl·liques distribuïdes en registres. A l’hora de representar un animal és molt més detallat que un humà, que són figures molt hieràtiques.Recorda als relleus dels egipcis, ja que Egipte admira a Mesopotàmia.

Les tècniques més emprades van ser el relleu monumental, l’estela, el relleu parietal (de paret), el relleu de totxanes esmaltades i el segell.


- Gràfica Mesopotàmica (fotocòpies)

El desenvolupament cultural de la civilització mesopotàmica donarà peu a tota una sèrie de signes que sovint tindran com a suport la pedra il’argila. El que va produir una revolució en l’ordre social, el progrés econòmic i el desenvolupament tecnològic i cultural va ser l’escriptura

Es una escriptura casi pictogràfica. Es “ descobreix l’escriptura” el 3100 a.c.
Dominar l’escriptura et donava un poder. Aquest poder el tenien els sacerdots i els escribes, perquè controlaven les exitències dels déus i els reis i dirigien les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Comunicación En Egipto, Mesopotamia, Grecia Y Roma
  • Surgimiento De La Ingenieria y Aportaciones De Roma, Grecia Egipto y Mesopotamia
  • Mesopotamia Egipto Y roma
  • Vestimenta egipto grecia roma
  • Historia Del Arte En El Diseño En La Prehistoria, Mesopotamia, Egipto, Grecia Y Roma.
  • Mesopotamia i Egipte
  • Mesopotamia I Egipte
  • MESOPOTÀMIA I EGIPTE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS