Mesopotamia I Egipte

Páginas: 3 (692 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2012
EGIPTE

Aspectes Formals

L'arquitectura d'Egipte destaca per la seua monumentalitat, les sues obres estan construïdes amb carreus tallats tots iguals per a que encaixin a la perfecció, elscarraus són una especie de maons tallats de la pedra. Els egipcis feien servir el sistema llindat o arquitravat que és contràri al sistema voltat, es diferencien perque el sistema voltat forma un arc i elsistema llindat forma paralel·lisme en els seus costats oposats.
Els egipcis donaven molta importància a les escultures, normalment les feien amb pedra dura, com el granit, o amb fusta. La seuacaracterística principal és el hieratisme, que consistia en el posat solemne i sever que no deixava entreveure cap sentiment.
També feien relleus esquematics, n'hi havia de dues maneres, baix relleu oincisió damunt la pedra. Aquests eren representats en la llei de frontalitat que consisteix en representar el cap de perfil, l'ull mirant el receptor, el tronc de cara i les extremitats inferiors deperfil. A la pintura també es dona la llei de la frontalitat però n'apareix una altra anomenada perspectiva jeràrquica que consisteix en que segons l'estatus de les persones representades el tamanyd'aquestes varia, utilitzaven colors plans, no canviaven mai de tonalitat. Els egipcis també feien joies, esculturetes... amb ceràmica vidriada, pedres precioses, or...

Significat i Funció

Els egipcisestaven molt lligats a la religió i al món funerari les construccions religioses més importants són:
-Sepultures:
-Mastabes: Consistia en una piràmide truncada construïda amb pedra, quan el mortera a l'interior la mastaba es tapava amb una llosa.
-Piràmide: El desitg de permanència va fer que se superposessin les mastabes, els faraons volien ser perdurar per sempre.
-Hipogeu: Consistia enuna tomba escavada a la roca, en un principi eren per a persones en poca importància però molts faraons van ser enterrats en aquests.
-Temple: Gran construcció dedicada als deus egipcis. El temple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MESOPOTÀMIA I EGIPTE
  • Egipto y mesopotamia
  • Mesopotamia Y Egipto
  • Egipto y mesopotamia
  • mesopotamia y egipto
  • egipto y mesopotamia
  • Mesopotamia y egipto
  • Egipto mesopotamia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS