Arte Barroco

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 1 de junio de 2012
FITXA TÈCNICA
* Títol: Sagrada familia amb Sants.
* Autor: Peter Paul Rubens.
* Cronologia: 1628.
* Tècnica: Oli sobre taula metalica.
* Estil: Barroc.
* Tema: El temarepresentat és l’adoració del nen, en aquest cas l’adoració per part de Santa Catalina, Sant Pere, San Pau i San Jordi.
* Funció: L’Obra és una copia oriaginal de l’encàrrec que va fer la duquesa IsabelClara Eugènia per a l’Esglèsia dels Agustins d’Amberes.
* Localització: Museu del Prado.

ANÀLISI FORMAL

Es tracta d’una pintura a l’oli, típica de l’escola barroca flamenca on el pintor mésrellevant fou sens dubte Rubens.

La composició es centra en la imatge de la verge i el nen, situats en un pedestal. A banda i banda, estas rodejats per Santa Catalina, San pere, San Pau, Sant Jordii per diversos puttis. En un nivel inferior, trobem diversos personatges religiosos i persones de la burgesia.
S’hi pot observar una clara intenció de l’autor de fer una separació entre el móndiví, situat a la part superior, i el mon terrenal, situat en la part inferior.

En l’obra predomina el color per sobre del dibuix i la llum. Els colors son càlids a exepció dels colors foscos delspersonatges que queden a la part més esquerra de la imatge. És destacable mencionar la intensitat del colors i la seva varietat. Aquesta característica és una de les caracterítiques més importantsd’aquest autor i en general de l’escola veneciana. Ens recorda molt a les obres de Tiziano, del qual s’inspira molt Rubens.
La llum tambè juga un paper important en la composició. És una llum natural, unallum ambiental amb la qual Rubens aconsegueix fer un joc de llum i ombres molt natural i realista. Però a banda d’aixó, mencionar l’aparició al voltant de la verge i el nen, d’una intensa llum que surtdel cel que serveix per centrar l’atenció de l’espectador cap a aquests personatges. Per remarcar la seva importancia i el seu origen diví. És una llum celestial, però dotada de realisme.

Pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arte Barroco
  • Arte Barroco
  • Arte barroco
  • Arte Barroco
  • Arte Barroco
  • arte barroco
  • Arte barroco
  • Arte Barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS