Arte Contemporaneo

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2011
EL GUERNICA
CLASSIFICACIÓ DE L’OBRA:
a) Autor: Pablo Picasso
b) Cronologia: 1937
c) Material: oli
d) Suport: tela
e) Ubicació original: pavelló de la república espanyola al’exposició de París l’any 1937.
Ubicació actual: museu d’art reina Sofia a Madrid.
DESCRIPCIÓ DE L’OBRA:
a) Contextualització: l’obra es situa en plena guerra civil espanyola. Nacionals irepublicans lluitaven pel poder, l’objectiu dels nacionals era enderrocar……..legalment constituïda, algunes companyies bèl·liques nazis son posades a disposició del general Franco per aprofitar a la vegadaarmes i estratègies militars que posteriorment s’utilitzaran en la segona guerra mundial. Van escollir una ciutat basca, Guernica. L’aviació Alemanya, la legió Condor, va bombardejar la ciutat sensepietat i després van metrallar a tot aquell qui fugís, així és com van assajar per la segona guerra mundial. Després del incident el govern de la república espanyola li encarrega a Picasso una obra.b) Iconografia: la destrucció ed la ciutat d’El Guernica l’any 1937 representada amb elements simbòlics com un cavall, brau, una bombeta, unes dones i personatges desencaixats pel dolor i lamort,;responen tots els models esquemàtics.

c) Elements propis d’estil: obra està situada dins el cubisme sintètic, aquest estil iniciat per Pablo Picasso amb la seva obra: “les senyoretes delcarrer avinyó”. Al cubisme geometritzarà les figures i buscarà el moviment a través de la multiplicació dels plans. en un inici, Picasso agafarà recursos del moviment expressionista i després crearà elseu propi llenguatge.

d) Línies compositives: diagonals per donar moviment

e) Recursos tècnics: l’autor utilitza dos colors, el blanc i el negre amb algunes tonalitats grises, perinfluència de les fotografies de l’època i de la premsa. Hi ha un domini de la línia per tal de destacar el contorn de les figures, no utilitzar una perspectiva determinada sinó que la llum incideix en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte contemporaneo
  • Arte Contemporaneo
  • Arte Contemporaneo
  • ARTE CONTEMPORANEO
  • Arte Contemporaneo
  • ARTE CONTEMPORANEO
  • Arte Contemporanea
  • arte contemporaneo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS