Arte

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
LA RATLLA VERDA

1. Dades generals de l’obra


1. L’obra s’anomena La ratlla verda o Madame Matisse, de l’autor Henry Matisse, pertanyent a l’estil fauvista del segle XX. Va ser pintada a1905 i actualment es troba a Statens Museum of Kunst, a Copenhaguen (Dinamarca).


2. Henri Matisse (31 de desembre de 1869 - 3 de novembre de 1954) fou un pintor francès nascut en LeCateau-Cambrésis, una petita localitat al nord de França, al si d'una família de comerciants, mundialment conegut com el creador del Fauvisme. El seu estil, al començament de la seva trajectòria artística, eramés aviat tradicional encara que més tard evolucionaria fins el més conegut estil amb intensos colors, formes planes i lineals, l'expressió dominant sobre els detalls... En els seus últims anysesdevingué més feble, pel que va començar a fer collages amb papers tallats.
Matisse es va inspirar en autors com Gauguin en les superfícies cromàtiques i homogènies, Van Gogh en l’expressivaespontaneïtat i Cézanne en la composició constructiva.

3. Descripció breu en dos aspectes:

1. L’obra mesura 40 cm x 30 cm i va ser elaborada mitjançant la tècnica de l’oli amb suport sobre telaque ha de ser tensada sobre un bastidor i s’ha de pintar amb pigment d’oli. Aquesta tècnica té un inconvenient i es que amb el pas del temps acostuma el quadre acostuma a enfosquir-se.
2. Elquadre és un retrat de la dona del propi pintor, Madame Matisse, utilitzant colors intensos al fons contraposats i donant dos colors a la cara de la dona, separats per una ratlla verda que divideix elrostre.


4. Actualment La ratlla verda es troba en bon estat, i es troba a Copenhaguen, Dinamarca.


2. Anàlisi formal i estilística.


1. En quant als colors, són intensos iaplicats mitjançant una pinzellada solta, però seguint un ordre que dóna sentit al quadre. El vermell és el predominant, encara que el verd és el seu complementari, que es troba marcat en el nas de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS