Asd De La M

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
HAMLET DE SHAKESPEARE. GUIA DIDÀCTICA.
Contextualització de l’obra.
Autor: William Shakespeare és un dramaturg anglès que va néixer el 1564 a Stradford-on-Avon. Es va casar i va tenir 3 fills. Estraslladà a Londres on entrà al món del teatre a la companyia “The Globe” tant actor com director. Escriu obres mestres de la literatura universal com Hamlet amb un total de 37, i 154 sonets i mor el23 d’abril de 1616.
Gènere i característiques: És una tragèdia de venjança. En les seues característiques, els personatges de les obres de Shakespeare estan subjectes a un determinisme intern queneix de la passió i caràcter. Shakespeare respecta la intimitat dels personatges. També hi ha una barreja del còmic i tràgic, alterna versos de diferent classes i també alterna la prosa i el vers. Lesfonts d’inspiracions de Shakespeare són les cròniques medievals.
Època (el teatre isabelí): Coincideix amb el regnat d’Isabel I i per això s’anomena teatre isabelí. És d’arrels populars i s’inspira enla història i la tradició de la nació. La època del teatre isabelí se situa en la 2ona meitat del s.XVI i principis del s.XVII. A partir del teatre isabelí, el teatre es representa en forma hexagonali circular, la escenografia és escassa i només actuen els homes. Aquest teatre es troba al marge de les regles clàssiques. Es barreja el tràgic i el còmic. El teatre d’arrels populars es la comèdia,la tragèdia i el drama històric.
Estructura
La estructura de Hamlet consta de cinc actes:
L’acte I és l’acte de plantejament, l’acte III és l’acte CENTRAL (on hi ha el clímax) on se sap qui vaassassinar a Hamlet pare i l’acte V és l’acte del desenllaç. Els actes II i IV són actes ponts. L’acte II és acte pont entre l’acte I i el III mentre que l’acte IV és acte pont entre l’acte III i el V.És una tragèdia d’ordre, és a dir, una figura d’ordre és assassinat per un conspirador sempre hi ha una figura que restableix l’ordre.
(Aquí va un esquema que está en el libro en la introducción...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asd Cine M A T
  • ASD ASD ASD ASD ASD ASD ASD
  • asd asd asd asd a
  • Asd Asd Asd Asd
  • Asd Asd Asd
  • asd
  • ASD
  • Asd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS