assaig sobre les TIC

Páginas: 12 (2937 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
FORMACIÓ DEL PROFESSORAT: LES TIC COM A RECURS INNOVADOR I IMPRESCINDIBLE

És cert i real que avui en dia és totalment imprescindible que tots els docents que es dediquen a impartir classes rebin una formació extra sobre el què és indispensable que un professor tingui a l’hora de realitzar la seva tasca per tal de que els seus alumnes optimitzin el seu procés d’ensenyament i aprenentatge.Sovint creiem que amb la carrera de magisteri o amb els títols atorgats en els Cicles Formatius tenim suficient per tal de realitzar la nostra feina. Però la realitat és molt més crua. Quan sortim a enfrontar-nos al món professional sovint ens trobem amb professors que no disposen de certes habilitats, estratègies o recursos per tal d’impartir les seves classes de forma adequada, amena, innovadora,motivadora, eficaç, agradable i interessant per tal de poder provocar un vertader aprenentatge significatiu i competencial.
Per tal de realitzar aquest assaig, vaig estar documentant-me en diferents biblioteques i pàgines web sobre què és el que més necessitaven els docents d’avui en dia en quant a formació extra obtenint com a resultat, com era d’esperar, la formació tecnològica del professoraten centres de secundària i de Batxillerat. Per tant, centraré aquest assaig en la formació per al professorat, més concretament en l’àmbit de les TIC. Abans de profunditzar en el tema, m’agradaria mostrar una vinyeta que mostra amb claredat una realitat molt important:

La imatge següent, en to d’humor, explica una realitat molt important sobre la formació en TIC del professorat. Una formaciódeficient, amb cursos de material obsolet, alguns formadors poc capaços (n’hi ha alguns que no han passat del Windows 3.11 però al ser dels primers en entrar en el “club de formadors” continuen allà sense haver-se reciclat en continguts) i molts docents, amb poques ganes d’aplicar l’aprés en les seves aules, però interessats en les certificacions d’aquestos cursos, que els permetran cobrarsexennis i anar posant puntets al seu saquet per tal d’utilitzar-los en concursos de trasllat, càtedres i similars. I d’altra banda, alguns professors, engrescats per les TIC, amb blocs, webs i eines 2.0 que van posant a disposició dels seus companys, que els treuen hores d’esbarjo i que ho fan de manera desinteressada, sense rebre cap tipus més de compensació que la seva pròpia autosatisfacció personal.És llavors quan ens adonem de que alguna cosa falla i que s’han de prendre mesures al respecte. És per això, que l'Àrea de Recursos Humans i Formació del Professorat organitza formacions pensades essencialment per al col•lectiu del cos d'ensenyament però també per a qualsevol persona amb voluntat de formar-se. Mitjançant les deteccions de necessitats de formació dels diversos col•lectius tramesesa l'àrea, les demandes de repetició o ampliació de cursos i l'oferta d'accions formatives sorgides de les àrees organitzadores, s'ofereixen diverses formacions en el marc del programa de Formació continuada, entre les quals destaca la formació de les TIC.
Per tal de realitzar aquesta tasca, he decidit centrar-me en un article. Aquest article rep com a títol “Formació Tecnològica delProfessorat” i ha estat escrit per l’Enric Torres Barchino, professor de Tecnologia de l’IES 25 d’abril, Alfafar (València) i professor a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny de la Universitat Politècnica de València i per l’Ester Micó Amigo, professora de Tecnologia de l’IES Son Ferrer, Calvià i professora del Màster de Formació del Professorat de la UIB. L’article tracta de les actuacionsòptimes per al desenvolupament formatiu del professorat de Tecnologies de secundària obligatòria i del batxillerat de Ciències i Tecnologia. Els autors de l’article aposten perquè a llarg termini es plantegi un pla d'actuació en què estiguen involucrades com a eines de renovació pedagògica tant les institucions educatives com el professorat implicat. L’article es fonamenta en l'anàlisi de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • assaig sobre l'enteniment humà: J.Locke
  • Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil
  • En El Nom De La Rosa
  • Informe sobre las tic en latinoamerica
  • Comentario Sobre La Bio Tica
  • Ensayo sobre las tic
  • Ensayo Sobre Tica En La Ingenier A
  • TRABAJO SOBRE LAS TIC EN MARKETING

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS