Assaig

Páginas: 2 (350 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
PREGUNTES LITERATURA PAU: ASSAIG

15. Valora la repercusióde l’assaigde JoanFuster en el contest de l’época.
Joan Fuster és l’assagista més important i modern de la literatura catalana delsegle XX. Fou un gran precursor del gènere, tant al País Valencià on no hi havia importants precedents, com a Catalunya, on els assagistes escassejaven després de la Guerra Civil (Vicens Vives). Fusterés autor d’una obra literària extensa i de diversa temàtica; les seues reflexions es centren en l’ésser humà.
Amb “El descrèdit de la realitat” començà el 1995 una brillant carrera d’assagista, ambun estil incisiu i adjectius hàbils i precisos. Després publicarà títols com “Les originalitats” (1956) o “Diccionari per a ociosos” (1964). Aquestes obres, entre d’altres, responen a un humanismeclàssic i ètic amb influencies dels moralistes i racionalistes francesos com Montaigne. L’autor tracta diversos aspectes de la cultura i la vida quotidiana, i els temes van d’història i la política. Desdel primer moment també publica treballs erudits, com “Nosaltres els valencians”, bàsic, entre altres, per al coneixement de la cultura, historia i problemes d’identitat nacional valencianes. [165]16. Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho.
Joan Francesc Mira ha tractat els seus assajos amb una frescor singular. Ambinfluencies de Fuster, maneja molt bé la ironia i és un veritable mestre de l’adjectiu. Els coneixements antropològics de l’autor li resulten molt útils per analitzar qüestions fonamentals allà on nomésveuríem aspectes superficials. Quan observa un territori o costum, Mira ho compara amb el que ocorre al nostre País.
Bona part dels treballs de Francesc Mira,es centren en temes com el nacionalisme,la relació entre la cultura i el poder, o la conservació de les llengües i l’ importància d’aquestes per tal de crear consciencia col·lectiva, i la possibilitat de utilitzar aquestos elements per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Assaig
  • Assaig
  • Assaig en buit
  • Assaig Berger
  • Assaig Indignació
  • Assaig Sociologia
  • Assaig Cultura
  • Assaig Micu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS