Audiovisual

Páginas: 7 (1545 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
La imatge
La imatge és un llenguatge que representa visualment la manifestació d'un objecte real o imaginari. Es tracta d'un fenomen que es produeix entre la realitat i un receptor mitjançant la mirada, que és un acte cognitiu, ja que no mirem tot allò que el nostre ull és capaç de veure sinó que veiem tot allò que tenim consciència.
Tot i que la pintura i la fotografia siguin imatges, lafotografia té una major mimesi, que és la semblança que té un objecte representat amb el seu real. Una altra característica de la fotografia respecte la pintura és la seva capacitat inicial, ja que en la fotografia es pot confirmar que allò que es veu ha existit o ha estat determinat de la manera en que ho veiem representat.
Les primeres càmeres fotogràfiques
La caixa fosca
La caixa fosca és unamàquina prèvia a la fotografia induïda pels àrabs, que la utilitzaven segles enrere per raons cartogràfiques. Es tracta d'un espai hermètic fosc on la llum pot projectar una imatge de manera invertida sobre una superfície al filtrar-se per un orifici a causa d'un fenomen físic.
Aquest invent és recuperat per Leonardo Da Vinci durant el Renaixement i gràcies a la millora d'òptiques a causa de lainvenció del telescopi, aquest invent aconsegueix millores tècniques que permeten l'aparició de l'enfoc.
Posteriorment, neixen les anelles al voltant de la òptica per tal de poder variar la distància focal. És l'any 1802, quan Niepce, un inventor francès aconsegueix fixar la primera fotografia, a Xèquia. Abans que morís, el francès Daguerre va comprar-li la patent d'aquell invent a Niepce, de maneraque el Daguerrotip (l'any 1839) va ser la primera càmera que feia fotografies a paper. La Daguerrotip era com una càmera fosca, però amb un diafragma, perquè entres mes o menys llum.
L'any 1842, Fox Talbot crea el Calotip, que és el color negatiu. D’aquesta manera es van poder fer fotocopies de les fotografies.
Muybridge, l'any 1872 aconsegueix crear per primer cop una seqüència fotogràficamitjançant el seu invent, el fusell fotogràfic. En aquesta mateixa època, George Eastman, gràcies a la idea de Muybridge crea la empresa Kodak que és la primera en concebre la idea del carret fotogràfic i aconsegueix popularitzar la fotografia mitjançant la primera càmera compacta del mercat, la Brownie, una càmera d'un sol ús.
La càmera fotogràfica
Podem distingir les càmeres segons si sónanalògiques o digitals.
Les càmeres analògiques són aquelles que funcionen mitjançant un material fotosensible que permet realitzar la fotografia i poden ser:
Rèflex: Utilitza un sistema de mirall rèflex, les seves òptiques són intercambiables i ofereixen un total control manual.
Semi-rèflex: No permet cambiar l'objectiu però utilitza el sistema de mirall rèflex. És una càmera a mig camí entre larèflex i la compacta.
Compacta: És un tipus de càmera senzilla amb un objectiu no desmontable.
Polaroid: Realitza la fotografia de manera instantànea.
Càmera de visor directe: Es veu l'enquadre fotogràfic a través d'un visor.
Format mig: És una càmera amb dos objectiu que ofereix la imatge fotogràfica al visor.
Les càmeres digitals són aquelles on la llum és captada per un sensor electrònic iposteriorment emmagatzemada digitalment. Les càmeres digitals poden ser: rèflex semi-rèflex o compactes.
Les òptiques
La òptica o objectiu és l'ull de la càmera i esta format per un conjunt de lents convergents i divergents, el sistema d'enfoc i el diafragma. La òptica determina la distància focal, que és la distància que va des del punt on entra la llum, al punt on es fa la foto. Trobem quatretipus d'òptiques:
• Òptica Normal: Té 50mm de distància focal i un angle de visió de 45º, que és el que més s'assembla a la visió humana, per tant té un aport realiístic.
• Òptica Angular: Té una distància focal menor a 35mm. Tenen molta profunditat de camp i un angle de visió de 90º. L'ull de peix és un objectiu de gran angular amb un angle de visió superior a 180º i que distorsiona la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisuales
  • audiovisuales
  • Audiovisual
  • Audiovisual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS