August Rodin

Páginas: 7 (1750 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2012
ESPAIS DE CULTURA:
MUSEU RODIN



A. Introducció
Desprès d’haver pensat en diferents idees sobre quina obra d’art realitzar, he decidit fer una figura d’una bicicleta repenjada en una farola antiga que s’il·lumini. La vull fer el més real possible ja que m’agraden les escultures que es semblen a la realitat. Per això, he escollit aquest autor, August Rodin. He buscat diversos artistes querealitzin escultura i que siguin el més realista possible y he decidit conèixer aquest. Amb aquest treball vull aprendre quina tècnica utilitza per realitzar les escultures, amb quina intenció ho fa, com aconsegueix aquesta realitat i tot allò sobre el realisme en les escultures. A més, vull intentar trobar idees per a la meva obra d’art que m’ajudi a realitzar-ho correctament.

B. August rodinAugust Rodin va ser un artista francès que va tenir una profunda influencia en el segle XX pel que fa a l’escultura. Les seves obres es distingeixen d’altres per la seva força i realisme impressionant Rodin va negar-se a passar desapercebuts els aspectes negatius que hi havia a la societat. Per la qual cosa, les seves obres mostren l’angoixa i la debilitat moral com la passió i la bellesa.August Rodin va néixer el 12 de novembre de 1840 a París. Quan tenia 14 anys va entrar a la “École Petite”, una escola d’arts decoratives a París. Més tard, va intentar entrar a la prestigiosa “École des Beux-Arts per estudiar escultura però va suspendre tres cops la prova d’accés. Al 1858 va començar a realitzar pedres decoratives per guanyar-se la vida. Quatre anys més tard, va quedartraumatitzat amb la mort de la seva germana, Marie, i va decidir entrar a la Congregació del Santíssim Sacrament. El pare superior de la ordre va reconèixer el talent de Rodin i el va animar per a que seguís amb el seu art. Al !864, rodin va conèixer a una costurera, anomenada Rosa Beuret que es va convertir en la seva companya de vida i va ser el seu model en moltes de les seves obres. Aquell any, Rodinva presentar el seu home amb el nas trencat al saló de París. Va ser rebutjat però més tard el van acceptar sota el nom “retrat d’un romà”. Rodin, al 1875, va viatjar a Itàlia, on les obres de Miquel Ángel li van impactar molt. Al 1880 va ser escollit per crear la porta de bronze per al futur Museu d’Arts Decoratives. Encara que, no va poder acabar-la a causa de la seva mort. Al 1884 va rebrel’encàrrec de crear un monument que es va convertir en els burgesos de Calais, les seves estàtues de Sant Joan Baptista de la predicació, Eva, L’Edat de Bronze i el pensador són mundialment coneguts. Rodin va morir el 17 de novembre al 1917 i va ser enterrat a Meudon.
Cal destacar, que quan rodin tenia 76 anys va donar al govern francès tota la seva col·lecció de les seves obres i altres objectesd’art que havia adquirit.
Parlant de la tècnica, Rodin considerava que l’artista no devia ser un esclau del model sinó al contrari. Era l’artista el que escollia, amb el seu propi ull i sensibilitat, l’objecte a representar i per mitjà de la seva imaginació era capaç de modificar per crear una imatge nova als ulls del món. Anatòmicament, es pot dir que falta una lògica entre les proporcions ja queaquestes són utilitzades per ressaltar els sentiments. El procés pel qual estan realitzades les seves escultures és el buit. Encara que en l’actualitat coneixem aquestes peces treballades en bronze, en la seva època Rodin elaborava aquestes escultures amb guix. Buidava el guix, material usat com a esborrany i rebutjat pels escultors, com una manera de criticar al circuit de l’art i a l’esculturade marbre, que era blanc igual que el guix, però més costós, reconeguda com la única oficialment. El missatge era clar: la imatge és superior al material amb el qual està construït.

C. Impressionisme i simbolisme
Encara que el terme impressionisme s’aplica a diferents arts com la música i la literatura, la seva vessant més coneguda i aquella que va ser la precursora , és la pintura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Augusto Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • EL PENSADOR Auguste Rodin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS