Aurea aetas

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2014
La tortuga i les oques

Aquest fragment pertany a un conte titulat “La tortuga i les oques” que és considerat una història Jataka. Els Jatakas són una col·lecció de contes i històries que narrenfragments de les vides anteriors a Buda, destinats a exaltar les principals virtuts búdiques. Els protagonistes d’aquestes històries poden ser persones o animals que van encarnar Buda i d’altrespersonatges que s’hi relacionaven. Està composat de 547 textos (l’última versió escrita en Pali) de diferents longituds que poden ser agrupats en 22 categories.

Es tracta d’una narració escrita entercera persona, per tant, podríem dir que correspon a un narrador extern i omniscient que relata els fets “des de fora”. Això significa, doncs, que coneix els fets que succeeixen però ell no participa enl’acció, és a dir, es limita a explicar-los objectivament. Hi predomina l’estil directe, ja que les paraules dels personatges es transcriuen de forma literal. Fent referència als personatges, enstrobem davant d’un conte on hi intervenen persones i animals. Per una banda trobem la tortuga i les oques, i per l’altra el rei i el seu conseller. Tots aquests personatges són protagonistes en l’obra,encara que en diferents seqüències de l’acció. Però, cal dir, que en un moment determinat de l’obra hi apareixen dos personatges secundaris, que corresponen a dos nens d’un poble anomenat Benarés, peròque tenen poca importància en l’obra. Dit que aquest conte està format per un diàleg constant i també pel transcurs d’una narració.

El text narra com una tortuga vella, convençuda per dues oques,és conduïda a una cova d’or. Aquesta durant el camí, comet un error que serà conseqüència d’una petita història intercalada entre un rei i el seu conseller. Podríem dir, doncs, que el tema principalcorrespon al de la tortuga i les oques. Pel que fa als subtemes, podríem fer referència a l’acció que transcorre entre el rei i el seu conseller.

Des d’un punt de vista estructural, el fragment es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aete
  • Aurea
  • aurea
  • el aurea
  • Aurea
  • aurea
  • Aetos zarek
  • NUMERO AUREO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS