Ausias march

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2011
Es dubta sobre el lloc de naixement d'Ausiàs March entre València, Gandia o Beniarjó.
Era fill de Pere March i Elionor Ripoll, casats a València el 2 desetembre del 1379. D'aquesta unió naixeria posteriorment una filla, Peirona [1](morta el 1472) que era sorda profunda; a més, d'un matrimoni anterior Pere March teniaaltres tres fills i néts.
Per a Pere March, que tenia quasi 60 anys, aquest fill tardà es degué convertir en el seu preferit, ja que poc abans de morir, instituíAusiàs com a hereu universal dels seus béns, quan només tenia tretze anys, esdevenint el cap de la branca valenciana de la família.[1]
Ausiàs seguí la tradiciófamiliar, rebent educació per a formar-lo com a cavaller, unida a una sòlida formació cultural. En aquesta darrera la intervenció de son pare fou cabdal; aquest eravassall distingit del duc de Gandia, Alfons d'Aragó, i el seu fill, com a aspirant a cavaller, tenia un lloc reservat entre patges i escuders de la cort ducal.Per una altra banda Pere March era un poeta destacat i tenia una bona biblioteca, també influirien en el jove Ausiàs els centres culturals de Sant Jeroni deCotalba i la cort ducal de Gandia.
Després de la mort del pare el 7 de juny del 1413, Ausiàs, amb tretze anys, quedà sota la tutela de sa mare Elionor. Poc a pocaniria assumint les responsabilitats i honors del seu llinatge. Exemple d'això és la carta de la Cancelleria, on el rei el convocava com a membre de la noblesa a lescorts que es celebrarien el 1415 a la Seu de València. En aquestes corts es jurà com a successor l'infant Alfons, al servei del qual es va situar aviat Ausiàs.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March
  • Ausiàs March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS