Autopista de l'alimentacion

Páginas: 6 (1291 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
AUTOPISTA DE LA ALIMENTACIÓ
Aquesta autopista és possible a una gran xarxa d’autovies i autopistes, rutes marítimes i aèries.
Dels exemples de exportacions podem destacar:
40 mil tones de panxeta que són exportades de Dinamarca a Japó.
400 mil tones de pèsols que són exportades de Canada a l’Índia.
10 mil tones de carn de cabra que són exportades d’Austràlia a EEUU.


CAS 1. PATATESD’EGIPTE
S’exporten 2 milions i mig de tones de patates anuals. Però un dels exportadors més grans es Egipte.
Per la producció de 1kg de patates és necessari uns 500 litres d’aigua. Per aquest motiu és te de fer una extracció d’aigua d’uns pous amb fons limitat.
La recol·lecció es manual i cada camp pot produir unes 200 tones de patates, per això es un sistema molt coordinat. Primer importen lesllavors d’Escòcia i el “sfagno” d’Irlanda ( el “sfagno” serveix perquè la patata recollida no perdi humitat ni rebi cops).
Seguidament es fa la recol·lecció de la patata i es portar al magatzem on les deixaran preparades per la seva exportació, els principals són EEUU, Orient Mitjà i Rússia.
Un cop preparats els palets, es posen en containers i recorren 320km fins al por del canal de Suez ambtransport terrestre. Allí s’embarquen al Axel Maesk (capacitat de 109000 tones o 1000 contenidors). D’allà al port d’origen i portada als punts de venta, i amb tot aquest transport passarà un interval de 14 dies aprox.
INCÍS:
El port de Philip Scout és el més gran del món, amb 30 desplaçaments per hora dels containers per cada operador. També consta amb un equip de refrigeració per evitar que esmalmetin els aliments.

CAS 2. MONGETA DE NANUKI
Nanuki (Kenia) és l’exportador més gran amb 40 mil tones que són exportades a Orient Mitjà i Europa). La recol·lecció te de ser rapida per culpa de les elevades temperatures, per això treballen casi tots dones, per la demostració que una dona pot recollir 4 vegades més que un home, amb un total de uns 40/60 kg.
Per la falta d’electricitat, tenenmuntat un sistema de refrigeració que consisteix:
En un magatzem fet amb parets amb carbó vegetal i l’impregnen amb aigua.
El sol s’encarrega de produir la calor necessària per la transformació de l’aigua en vapor.
Això produeix que el vapor surti a fora juntament amb la calor.
I així el carbó es refrigeri i aconseguint els graus necessaris per la conservació de la mongeta.
Però aquí no s’acabael seu trajecte, perquè encara li queden uns 6400 km per recorre amb un camió frigorífic fins a la nau d’empaquetatge on es treballa amb cura. D’aquí sortiran al aeroport on seran transportades amb avió refrigeració.





CAS 3. TÉ DE REGNE UNIT
Els exportador més important de té és el Regne Unit, i fa arribar el seu producte a Xina, Australià i EEUU principalment.
I consisteix enexportar les fulles de té desitjades, i es fan barreges amb diferents quantitats de cada fulla i es provarà fins a trobar el que es el idoni. Perquè cada remesa de fulles te les seves característiques depèn de la zona, la temperatura, l’altura...
Un cop trobat el té adequat, és mirarà les bosses de té que siguin resistents ( 40 tones de té diàries es necessiten 20000 bosses). I finalment s’empaquetarani seran exportades.

CAS 4. HORTALISSES D’HOLANDA
Holanda produeix un 1/3 part dels pebrots i cogombres i ¼ dels tomàquets anuals del món. Això requereix, per la seva climatologia, que tinguin que cultivar amb hivernacles i produint que ¼ estiguin ubicats aquí.
Per la falta de sol, els diversos han tingut que buscar nous mètodes de cultiu. Un dels casos es Arge Korna:
Les plantes no estanplantades damunt de terra sinó de un compost que es diu “lana de roca”. Aquest producte te la facultat de poder retenir l’aigua ajudant al creixement de l’arrel. Però també ajudar a controlar la quantitat d’aigua i fertilitzant, i amb el sobrants és reutilitzarà, fent el cost de despesa més baix.
Per la falta del sol tenen unes llums, que simulen la radiació del sol. Però es necessari una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • autopista
  • autopistas
  • Autopistas
  • La Autopista Del Ártico
  • El diablo de la autopista
  • La autopista del sur
  • A Metros De La Autopista
  • La Autopista Del Sur

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS