Autorretat

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2012
El retrat que es pot considerar més antic és el de la estàtua sumèria de Gudea (Mesopotàmia) encara que quan es tracta d'escultura no es diu retrat sinó bust.
El retrat és una màscara funerària quemostra el temor profund a la mort. S’utilitzava com a mètode d’assegurar una bona “vida” després de la mort.

EGIPTE
Representaven als personatges amb faccions estereotipades, seguint les lleis dela simetria i la frontalitat.

GRÈCIA
El retrat era secundari. Els principis filosòfics de la societat exigien que la gent fos representada en termes universals. La representació era realitzadabuscant la perfecció per immortalitzar als seus déus i deesses.

ROMA
Era el centre del món antic. El desenvolupament econòmic va facilitar l'aparició de mecenes que van influir directament en lapràctica retratística. Embaladits amb el seu ego contractaven als talents grecs per celebrar el seu estatus en una societat estable, quan aquesta es va desplomar, la tradició del retrat va caure.
Laimpersonal bellesa grega va cedir davant la individualitat romana i els retrats van ser més precisos. Les monedes són un exemple, encara que l'aspecte dels emperadors era el que ells decidien per serrecordats, els trets eren bastant detallistes.

EDAT MITJANA
Va ser una època de profundes arrels teològiques, on el retrat era amb prou feines inexistent.

RENAIXEMENT
El primer pas cap al retratdel segle XV ho van donar els mestres flamencs Van Eyck, Van Der Weyden. El retrat ja no és idealitzat sinó un record fidel del personatge, degut en part a la invenció de la pintura a l’oli (d'assecatmés lent que el fresc) que permet aconseguir més detall aconseguint més realisme.

Després de l'Edat mitjana emergeix una actitud intel·lectual. Artistes i filòsofs italians van redescobrir elsideals clàssics de perspectiva i proporció . Va néixer el desig d'explicacions racionals i la idea que els éssers humans són part inherent de la naturalesa .

A Itàlia domina el perfil a causa del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS