Aviacion

Páginas: 15 (3586 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2012
LUIS FERRER GARRIDO
ISMAEL GARCÍA LÓPEZ
TUTOR: KIM FUNES

INDICE
1-EVOLUCIÓ DE L’AVIACIÓ
1.1-Aviació civil
1.2-Aviació militar
1.3- Naus espacials
2-PARTS D’UN AVIO
2.1-Les Ales
2.2-El cos
2.3-La cua
3-MOTORS AERONÁUTICS
3.1-Motor d’èmbol
3.2-Motors a reacció
4-LA SUSTENTACIÓ
5-EXERCICIS
6-BIBLIOGRAFIA


1-EVOLUCIÓ DE L’AVIACIÓ

1.1-Aviació civil
Una delas primeres naus destinades a la aviació civil va ser la denominada Caprioni CA 60 transaereo que tenia com objectiu el transport de passatgers... va ser un hidroavió fabricat pel comte Caprioni però no va arribar a volar mes d’uns quants metres de l’aigua i va quedar destruït en el seu primer vol de prova. Caprioni va prometre tornar a construir-lo però mai ho va fer.

[pic]

Actualment lascompanyies de transport de passatgers s’extendeixen per tot el mon i es una part fonamental en l’economia de cada país.

Avui dia l’avió mes utilitzat en el mon i també el mes conegut és el boeing 747 és un avió que pot transportar fins a 524 passatgers en el seu model mes gran ja que te moltes variants. Aquest avió va començar a funcionar el 22 de gener de 1970 amb la companyia Pan AmDIMENSIONS:
Llarg: 70.66 m
Envergadura: 59.64 m
Altura: 19.33 m
Superfície Alar: 510.95 m2
[pic]
Boeing es va dedicar a crear noves versions del 747 i va començar a construir una nova factoria ja que les dimensions de l’avió eren molt majors que les dels seus antecessors. El fusellatje es grandiós, amb una distribució de nou seients de costat a costat a la zona principal mesuna altre darrere de la cabina de comandaments i damunt de la principal.

Fa poc temps es va realitzar l’enlairament de prova del considerat l’avió de passatgers mes gran mai construït, l’Airbus 360 o A 360 el que ha fet que les altres companyies aeronàutiques comencessin una batalla per competir amb aquesta aeronau i possiblement revolucionin la tecnologia de aviació civil ja que volenincorporar el màxim de innovacions i luxes possibles en seus pròxims models (per exemple piscines, discoteques…).
El model d’Airbus te una capacitat de mes de 1500 persones però el model de luxe tindria una capacitat de 450 ja que la resta d’espai seria pels luxes abans mencionats.

[pic]

El primer vol d’aquest avió va ser a Toulouse i fou presenciat per 50000 persones que es van desplaçar detotes les parts el mon per poder veure’l. No obstant no es el avió que ostenta el record del mon en mida… aquest el posseeix el Antanov 225.
L’avió de passatgers mes ràpid es el Concorde que va ser retirat per certs motius com defectes de construcció que van ocasionar dos accidentes i pel seu elevat cost de manteniment que no el feia rentable.
[pic]

El futur de l’aviació civilencara és un misteri però alguns experts han donat ja la seva predicció de com serà l’aviació civil en el futur i han arribat a la conclusió que el futur està a la grandària i velocitat dels avions ja que reduirien el numero d’enlairaments necessaris i aportarien gran quantitat de beneficis a les companyies aeronàutiques. Algunes companyies estan investigant als taurons amb la intenció d’aportarmes aerodinàmica als avions del futur.













1.2-Aviació militar

El principi de les aeronaus de combat es remunta a la primera guerra mundial, en aquella època els pilots de les naus d’espionatge dels distints països es van començar a disparar, poc després es van incorporar a les seves naus armes i així va sorgir la primera aeronau de combat.

Mes endavant es van dividiren dos grups els cazas (atacar a punts concrets i altres avions) i els bombarders (destruir grans zones).

1.2.1-Cazas: els cazas van ser dissenyats per destruir els avions espia dels enemics, una de les primeres naus d’aquest tipus va ser l’anomenat A.D Scout (o sparrow) aquest avió va ser un fracàs però va servir per veure que derivar un avió enemic no es tan senzill com semblava.


[pic]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aviacion
  • Aviacion
  • Aviación
  • aviacion
  • aviacion
  • aviacion
  • Aviacion
  • Aviación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS