Avortament

Páginas: 17 (4078 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
L’AVORTAMENT
TREBALL RELIGIÓ

1. L’AVORTAMENT
Concepte
L’avortament és la interrupció i finalització prematura de l’embaràs, en altres paraules, és la interrupció provocada del desenvolupament vital de l’embrió o fetus, amb o sense assistència mèdica i en qualsevol circumstància social o legal que es realitzi abans que la gestació hagi assolit les 20 setmanes. La paraula “Avortament” provédel llatí “Abortus” i tenia el mateix significat que actualment. La paraula “Ab” vol dir “de” o “desde”, mentre que “oriri” vol dir “sortir”.
Hi ha molta controvèrsia sobre aquest tema, moltes dones creuen que tenen dret de decidir la seva pròpia decisió, i moltes altres creuen que no està bé i no és ètic ni moral acabar amb la vida d’un ésser humà. En qualsevol cas és respectable i intentaremcomentar les dues posicions i la informació general sobre el tema.

Causes de l’Avortament
Les causes sobre aquest aspecte poden ser moltes i molt diferents segons cada dona. Les mes comunes son algunes com la por perla falta de capacitats econòmiques per criar o cuidar al fill, en el cas de que sigui una dona jove també pot tenir por de dir-li als seus pares o por de que la societat la jutgi ofacin judicis de valors o moral sobre ella. També pot tenir por a l’embaràs en si o por al dolor que pot patir durant el part. De la mateixa manera pot tenir por per possibles problemes de salut durant l’embaràs o, simplement, por de no ser capaç de cuidar una vida humana responsablement.

Tipus d’Avortament
Primerament, per a realitzar una classificació clara i real, hem de dir que l’avortamentel podem classificar en espontani o induït, però podem fer una altre classificació secundària que és la de legal o il·legal. A continuació aclarim aquests conceptes.
- Primer criteri de classificació:

* Avortament Espontani
Es considera avortament espontani a la pèrdua de la gestació abans de les 26 setmanes, quan el fetus no està encara en condicions de sobreviure amb garanties fora del’úter matern. Aquest succeeix quan un embaràs s’acaba de manera abrupta, és a dir, quan la mare no té cap intenció d’interrompre la vida d’aquest embrió, sinó que passa de manera natural i involuntària, per diversos motius.
Les causes d’aquest no es coneixen amb exactitud. En molts casos hi ha una alteració del creixement del embrió que pot ser conseqüència de trastorns de les pròpiescèl·lules, carències vitamíniques en la mare, alteracions hormonals, o situacions anormals en la mare com malalties infeccioses o altres com la nefritis, diabetis... Les malformacions i els tumors uterins també en poden ser la causa, així com l’ansietat extrema i altres alteracions psíquiques.
El símptoma més comú de una amenaça d’avortament és el sagnat vaginal acompanyat de dolor intermitent.
Eltractament per a una situació de risc d’avortament consisteix en fer repòs. En dones amb diversos avortaments pot ser necessari més repòs. També és eficaç el tractament de vitamines i hormones.
Dades interessants son que entre un 20 i un 35% dels embarassos acaben d’aquesta manera, cosa molt injusta ja que molts d’aquests avortaments no son desitjats.

* Avortament Induït
Aquest tipusd’avortament, segons la definició de la Organització Mundial de la Salut (OMS) és el resultat de maniobres practicades deliberadament amb ànim d’interrompre l’embaràs. Aquestes maniobres poden ser realitzades per la pròpia dona embarassada o per una altre persona a la que li encarreguen aquesta funció.
Des de les primeres lleis, a principis del segle passat, l’avortament provocat ha anat sentdespenalitzat en molts països, tant del primer, segon o tercer món. Presenta avantatges com la reducció de la mortalitat materna degut als perills d’alguns embarassos però també significa la interrupció de milions de vides cada dia. Aquest tipus es pot realitzar mitjançant mètodes diferents que comentarem a continuació.

- Segon criteri de classificació:

* Avortament Legal
És aquell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avortament
  • Avortament
  • avortament
  • L Avortament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS