AZTECAS CATALÀ

Páginas: 4 (835 palabras) Publicado: 20 de junio de 2013
L’arribada a la Vall de Mèxic
Els Asteques van arribar a la Vall de Mèxic a principis del segle XII, procedents del nord-oest de Mèxic
Al 1272 els Asteques es van instal·lar a Chapultepec, on esvan fer famosos per la seva agresivitat i els seus sacrificis.
Al 1319 van ser derrotats per altres pobles i van ser confinats a Tizapán. Posteriorment es van aliar amb els culhuas, però después delsacrifici de la filla de Culhuacan van haber de fugir per l’interior del llac Texcoco. En una de les illes del llac, la visió d’una àliga menjant-se una serp els va indicar el lloc on havien deconstruir la seva capital, Tenochtitlan.
Societat i Política
La base de la societat Asteca es basaba en la familia, de carácter patriarca i generalment monogamia, encara que la poligamia estaba permesa.El grup familiar es podia rehuir a la parella i el fill, o a una familia constituida pels pares i les familias dels fills.
Un grup de diverses familias componia un calpulli, que era una unitat socialcomplexa que s’encarregaba de funcions molt diverses.
Un consell format pels caps de familia escollia que habia de manar al calpulli. Cada familia que preteñía a un calpulli rebia una part de lesterres comunes.
Un dels trets mes carecteristics de la societat Asteca era la divisio de “CASTAS”. La noblesa estaba formada per els membres de la familia reial, els “jefes” dels capullo, els “jefes”militars i els plebeus.
Alguns comercians venien els seus productes a la ciutat, i altres comerciaben fora de Tenochtitlan i eres, a la vegada que embaixadors, espies. Gaudien dels privilegis segonsles seves riqueses i els serveis que feien.
Els plebeus : era la clase composta per camperols i artesans, els quals habien de pagar tributs a l’estat.
També hi habia esclaus, els quals empleaben coma força de treball o reservaven per a fer els sacrificis religiosos. Aquesta gent no tenia cap tipus de provilegi.


Religió
La major part de la vida y la cultura dels Asteques es trobava en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS