Bàdminton

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
ANÀLISI TÀCTICO-TÈCNIC

Es pot jugar en la modalitat individual, en la de dobles i en la de dobles mixtos.
En iniciar el primer set executa el servei un dels dos jugadors per sorteig. En els setsposteriors, serveix el jugador que ha guanyat el drrer set.
L'objectiu es aconseguir colpejar el volant amb la raqueta i fer-lo passar per damunt la xarxa cap al camp contrari de manera quel'adversari sigui incapaç de tornar-lo al nostre. A cada set es cambia de camp.

La subjecció de la raqueta

S'agafa la raqueta pel mànec, es tanquen els dits de manera que el polze quedi entre l'índex iels altres dits. És l'anomenada subjecció fonamental o occidental, que serveix per als cops plans o drives.
Per colpejar de revés, has de girar el canell de manera que el dit polze quedi com a punt derecolzament en la part plana del mànec.

La posició bàsica

La posició bàsica permet estar preparat per realitzar qualsevol cop, i per realitzar desplaçaments molt ràpids cap a qualsevol indretdel camp. Ens hem de col·locar al centre del terreny de joc.
S'inclina el tronc lleugerament cap endavant, es flexiona lleugerament les cames, per poder reaccionar més ràpid. La raqueta ha d'estarelevada, a punt de colpejar el volant, i després de cada cop s'ha d'intentar tornar a la posició inicial.

El servei

En el bàdminton és una acció defensiva, però té una importància fonamental, jaque per sumar punts cal haver servit un mateix.
Se serveix en diagonal cap a la zona de servei contrària. Sempre s'han d'alternar els serveis i el volant ha d'anar a caure a la zona assenyalada.
Hasde servir des del costat dret quan la teva puntuació sigui parella, i des de l'esquerre quan sigui senar.
En el joc per parelles, quan un jugador perd el servei, passa a servir el seu company. Quantambé aquest el perd, és quan passen a servir els adversaris.

Els cops bàsics

Clear: “globus” potent que cerca allunyar el contrari de la xarxa. Trajectòria molt alta amb una gran paràbola....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS