bàsquet

Páginas: 12 (2856 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014

EL BÀSQUET





Carlota, Monica, Marta i Clara
1 BATXILLERAT
TREBALL 3r TRIMESTRE
ÍNDEX:
INTRODUCCIÓ I CARACTERÍSTIQUES........p.3, 4 i 5
PRIMERA SESSIÓ..........................................p.6, 7, 9, 10 i 11
SEGONA SESSIÓ...........................................p.12,13,14, 15, 16 i 17
ORGANITZACIÓ DEL TORNEIG...................p. 18CONCLUSIONS..............................................p.19
BIBLIOGRAFIA..............................................p.20














Introducció:
En aquest treball hem volgut preparar un esport molt conegut, el bàsquet. A partir de les dues sessions que tenim, presentarem aquest esport amb diferents activitats per a practicar-lo i finalment un petit torneig.
 És un esport practicat entre dos equips de cincjugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.
Història:
El nord-americà de Massachusetts James A. Naismith és considerat com el pare i l' inventor del bàsquet. Aquest professor d' educació física,preocupat perquè durant els freds dies hivern,elsseus alumnes no podien fer activitats físiques i esportives a l' exterior, va inventar un joc que es practicava al gimnàs i que consistia a introduir una pilota dins una cistella.
Esport de conjunt que va tenir el seu primer reglament l' any 1891.
Ràpidament s' estengué per tota l Amèrica del Nord aviat es professionalitzà. Els soldats nord americans que combatien en la Primera Guerra Mundiall' exportaren a Europa, i l' any 1936 va ser ja admès com a esport olímpic.
El bàsquet a Catalunya:
Aquesta disciplina va arribar a Catalunya des d’Amèrica l’any 1912 a través de les aules de l’Escola Vallparadís de Terrassa, el primer centre de l’Estat on es va llançar una pilota a cistella per anotar dos punts, fa uns cent anys.
Es pensava que la persona que va introduir aquest esport aCatalunya era l’Escolapi Eusebi Millán, però es van trobar un seguit de proves que van demostrar que el bàsquet havia estat practicat per primera vegada a l’Escola Vallparadís de Terrassa.
En la màxima competició europea cal destacar que dos equips catalans han aconseguit ser-ne campions: el Joventut de Badalona el 1994 i la secció de bàsquet del FC Barcelona el 2003.
Pel que fa a jugadors catalanscal destacar-ne un parell per sobre de la resta per haver jugat en la NBA, es tracta de Pau Gasol escollit número 3 del draft de la NBA i Raül López.
En bàsquet femení caldria destacar l' equip Universitari, ara anomenat UB Barça després d'un acord de col·laboració amb el F. C. Barcelona L' U.B. Barça ha estat un referent de la lliga femenina espanyola aconseguint diverses copes de la reina idiverses lligues.
Marc del joc:
Durada: Un partit consta de quatre quarts, i això vol dir que són 40 minuts de partit més els temps morts, les fores i les interrupcions que pugui tenir un partit. A Catalunya, en categories més baixes com el minibàsquet són 8 parts de 6 minuts a temps corregut (no es para el temps quan la pilota no està en joc), a algunes categories d'infantil són 8 parts de 5 minuts(reglament Passarelle) i a partir del cadet ja es fan 4 parts de 10 minuts (reglament FIBA).
Equips: Només hi poden jugar un màxim de 5 jugadors alhora per equip. Un equip ha de presentar 5 jugadors per poder jugar un partit, però, per eliminació per personals, pot seguir jugant fins que només tingui un jugador. Aleshores l'equip infractor perdrà el partit automàticament. Pel que fa a suplentspoden haver-hi fins a 7 jugador. I fent referència als entrenadors, acostumen a haver-hi dos.
Àrbitres: a la majoria de competicions solen ser dos àrbitres els encarregats de dirigir el partit, però a les lligues més potents n'existeixen tres i per a unes altres amb molt baix pressupost o lligues de formació únicament n'hi ha un.
Regles principals:
La pilota ha de ser lleugera i s'ha de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • basquet
  • basquet
  • Basquet
  • Basquet
  • El basquet
  • basquet
  • Basquet
  • basquet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS