baldiri

Páginas: 5 (1237 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
Baldiri Reixac

3 inputs

Religió:
Era sacerdot i tot el seu pensament religiós afecte al seu discurs pedagoc, per exemple parla de que és important aprendre llengües entendre a tots els germans ja que son tots fills de Deu.

Llengües:
El coneixia 5 llengües, Català , Castellà, Llatí, Francés, i Italià. Es defensor del coneixement de les llengües, inclús no és excloent amb elcastellà ( la més útil de les llengües estrangeres) sinó que creu que quantes més llengües es sapiguen millor. Les llenguües li donen riquesa en l’ensenyança i posteriorment en l’escriptura del llibre Instruccions per a l’ensenyances de minyyns elabora un diccionari català- Castellà

La vocació Pedagògica: Entusiaste de la funció docent i pedagógica, motivat per ampliar coneixements en els camps i perarribar a l’interior de petiits i no tan petits. Ell mateix es declara amant de la pedagògia. I si va arribar a tanta gen tés per la seva vocació.







El seu pensament és ifluènciat amb bona part perls autors i institucions franceses. Bona part de la raó es troba en la proximitat de pensament i geográfica.
Charles Royin
Port-Royal de Champs

Les llengües humanes son variants d’unsistema racional i lògic
L’estructura del llenguatge és un producte de la raó.
















entre totes les llengües, la que amb més perfecció deuen saber los minyons és la llengua pròpia de sa pàtria”. Amb un context social i polític de repressió del català, recordem que el 1714 l’11 de setmebre van entrar les tropes de felip i van assatjar bcn, arrasant la ciutat. Felip Vva imusar un centralisme pronunciat i més endevant carles III va aprobar el decreto n només es podía fer servir el castella a l’escola.


E2- Ell defensava que l’educació havia de començar en la llengua materna i no en llatí, per tant s’havia d’educar en català

3- Coneixença de llengües, quantes més llengües sapigues millor, el castellar és la més útil de les llengües etsrangeres. Vaelaborar un diccionari català castellà

4- Potenciar els premis i no els càstig, la seva manera de veure l ’educació era més pacificadora que no pas l’escola antiga. No volia educador a base de garrot . Promolgava els càstigs no abusius.

5- Els valors d’un bon mestre han de ser Paciència, Autoritat i Afecte, aquesta era l manera d’ensenyar que ell volia. Animava als joves capellans a educaramb aquests valors ja que considerava que era molt noble i que rebrien una gratificacio espiritual.

6- Aprenentatge alegre ,Baldiri defensava l’aprenentatge amb goig on el Professor havia de se rferm i recte i amb un discurs preparat amb rigor però al mateix temps havia de ser molt entusiasta per tal que l’alumne pogués rebre el màxim posible.

Instruccions per l’ensenyança de minyons estracta de l’obra escrita per Baldiri Reixac l’any 1749 i o plasma tot el seu ideari .
Es considera un clàssic de la pedagogía i fins tot ara s’utilitza.
Recull consells, sentències e instruccions ben profitoses als Mestres i pares d’avui
No és l’escrit s’un sacerdot normal sinó ben al contrari és un escrit d’un home intelectual amb domini de llengües i amb un ideari novedós per l’educació onpredomina l’esducació en català la llengua materna i l’educació d emanera alegre.
Explica també l’essenyances en un poble rural.

















És el precursos de la nova Escola o escola Activa, tot i que aquesta no aperegué a finals del segle XIX , l’origen es trova amb Baldiri Reixac. Els principals autors es fixen amb ell pe la seva manera de veure l’educació i per el canvi omodernització que introdueix.

L’ Escola Activa es diferencia,
Formar els joves amb sentit democratic de forma comprensiva I trasnversal


















Escola Baldiri i Reixach

Escola aconfessional.
Al centre es respecta la llibertat religiosa de tots els membres que el componen. Els fets quotidians i les festes tradicionals que tenen connotacions religioses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Baldiri Reixac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS