BANC DE DILUCIONES

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
BANC DE DILUCIONS


Si sospitem que la mostra te una gran quantitat de microorganismos per ml o gram, es dilueix. Al diluir, s´evita que les plaques de cultiu tinguin un excés de colònies, éssentestadísticament vàlides les plaques que continguin entre 30-300 colònies. El diluient que s´utilitza sol ser una solució salina estèril ( ringer o aigua de peptona)

L'experiència demostra que lesdilucions són més exactes si se'n fan sèries petites en lloc d'una de gran. El conjunt d'aquestes dilucions s'anomena "dilució seriada", i la dilució total és el producte de cadascuna de lesdilucions de la sèrie.

Per exemple, si diluïm 0.5 ml de mostra en 4.5 ml de diluent, i llavors 0.5 ml d'aquesta primera dilució en 4.5 ml de diluent, la dilució final serà:


Per a facilitar elscàlculs, la dilució s'escriu amb la notació exponencial. Enl'exemple anterior, la dilució final 1:100 ha d'escriure's 10 -2 o, també, -2. Per a fer una dilució seriada, cal procedir d'aquesta manera:
- Calagafar amb una pipeta, en condicions estèrils, 0.5 ml de la mostra en el diluent.
- Si la dilució es fa en un tub (4.5 ml de diluent), cal barrejar-ne els continguts fent girar el tub entre les mans.- Si la dilució es fa en una ampolla (99.5 ml de diluent) s'ha de girar l'ampolla amunt i avall.
- Cal repetir el procés de diluir des de la dilució anterior tantes vegades com sigui necessari finsque es tingui en 0.1 ml de l'última dilució un nombre de bacteris adequat (òbviament aquesta estimació és presumptiva).





- De les últimes dilucions fetes, se sembren 0.1 ml sobre la placa(distribuint-los amb la nansa de Digralsky) o bé se sembren en un tub d'agar tou (i s'aboquen a la placa).
- Les plaques es posen a incubar a la temperatura òptima i, un cop passat el temps necessari,es fa un recompte del nombre de colònies, utilitzant les plaques que tinguin entre 30 i 300 colònies.
- Els resultats s'expressen en unitats formadores de colònies per mil.lilitre (cfu/ml) segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • banco de diluciones razón 1/3
  • Diluciones
  • Diluciones
  • Diluciones
  • diluciones
  • Diluciones
  • Diluciones
  • dilucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS