Barcino Roman

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
LA BARCINO ROMANA



La Bàrcino amb el nom oficial complet de Colonia Iulia Augusta Paterna Fauentia Barcino, va ser fundada per l'emperador August cap a l'any 14 a.C.

La ciutat es vaconstruir damunt un petit turó (15 m. sobre el nivell del mar) enmig del fèrtil pla situat entre el Llobregat i el Besòs i entre la serra de Collserola i el mar.

L'extensió de la colònia, delimitada perunes muralles amb torres i quatre portes, no superava les deu hectàrees. S'hi va respectar l'estructura habitual de les fundacions romanes: el seu recinte era rectangular, tot i que amb els anglesretallats per adaptar-se al relleu del turó. Els dos carrers principals partien de les quatre portes i formaven una creu: el Decumanus Maximus s'estenia sobre l'eix muntanya-mar ara ocupat pels actualscarrers del Bisbe, de la Ciutat i del Regomir, mentre que el Cardo Maximus seguia l'eix perpendicular al primer (Besòs-Llobregat), corresponent als actuals carrers de la Llibreteria i del Call. Tant elscarrers principals com els secundaris (decumani i cardines minores) eren originàriament amples, amb clavegueres, i formaven una quadrícula.

A la Barcino romana s'han trobat restes dediversos habitatges del tipus domus, sobretot sota la Plaça del Rei i els seus voltants (actualment visibles al Museu d'Història de la Ciutat), el carrer del Bisbe Caçador i la plaça de Sant Miquel. D'altres casesprivades se'n van poder rescatar bells mosaics com els de les tres Gràcies i la cursa de circ. En canvi no s'han localitzat, per ara, insulae. Les termes públiques, ara sota la mateixa plaça de SantMiquel.

El fòrum de Bàrcino es trobava en la confluència del Decumanus Maximus amb el Cardo Maximus i abraçava un ampli espai situat aproximadament entre els carrers de la Llibreteria, de la Pietat,de Sant Domènec del Call i de la Freneria, incloent l'actual palau de la Generalitat.

S’han trobat també dos aqüeductes que subministraven aigua a la ciutat: confluïen a la muralla al costat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL BARCINO
  • Barcino
  • barcino
  • EN LA PLAYA DE BARCINO
  • Visita a barcino
  • barcino
  • Barcino
  • Roma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS