Barri Gòtic

Páginas: 8 (1913 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Barri Gòtic

Inici del recorregut: Esplugues - Barri Gòtic

Hem estat preparant tota l' informació a casa. Tenim que fer un recorregut per tot el Barri Gòtic on podem observar uns dels quatre barris que formen el districte de Barcelona. Hem estat parlant amb els nostres pares de les millors alternatives per anar a Plaça Catalunya. Vam quedar a las 8:00 a la parada de TRAM de Pont d'Espluguesi vam anar fins a Palau Reial. Al arribà a Palau Reial, vam fer transbord i vam agafar la L5 fins a Catalunya. Just quan vam arribar a les rambles, vam veure la font de Can aletes.

Déu greco-romà de la Plaça Catalunya:

Quan ens vam situar en el mig de la Plaça Catalunya vam poder apreciar els dos camins més bonics de Barcelona: Passeig de Gràcia i les Rambles. Seguin les instruccions del'itinerari ens vam fixar en els edificis que l'envolten. Si ens fixem en un edifici i mirem cap a dalt trobem una escoltura que deviem identificar amb la ajuda de les imatges, que estava en la part més alta del banc "Bankia". L'escultura era Hermes.
-En la mitologia grega Hermes, és el déu olimpic missatger.
-En la mitologia romana, Mercuri, és el missatger dels déus.

Per què gòtic?El Barri Gòtic es diu Gòtic perquè les construccions i edificacions són d'estil gòtic.
L'art gòtic és l'estil més comú de la baixa edat mitjana europea. Les primeres construccions de les catedrals gòtiques, es van construir a l'illa de França.

Escultura de Francesc Macià de la Plaça Catalunya:

-Aquesta escultura està dedicada a Fransesc Macià.
-Va ser militar, President de la Generalitatde Catalunya i polític.
-Francesc Macià i Llussà, president de la Generalitat de Catalunya. Vilanova i la Geltrú 1959. Barcelona 1933. Retrat del president Macià realitzat per Josep Clarà l'any 1932.
Interpretació de Josep Macià Subirachs 1980.
També, si ens fixem, podem observar un altre inscripció:
-Essent President de la Generalitat de Catalunya, el molt honorable Sr.Jordi Pujol i Soleyfou inaugurat aquest monument el 25 de desembre de 1991.

Plaça Ramon Amadeu - Església de Santa Anna:

Trobem una Plaça al final del carrer que, com indicava el dossier està al costat del Hard Rock Café anomenada la Plaça de Ramon Amadeu.
Ramon Amadeu i Grau va néixer el 1745 i va morir el 1821. Fou Considerat un dels representats més prestigiós del pessebrisme a Catalunya. Va ser unescultor català.
Tot just si ens fixem, davant de la plaça trobem l'església de Santa Anna.
Aquesta església és d'estil romànic-gòtic. No ens vam deixar entrar al recinte perquè no obria fins les 11:00. Però, ens va explicar un guàrdia de l'església que es un recinte amb un pati interior on hi abunda la vegetació i on hi ha molta quantitat de tarongers que es troben per el claustre.

Del carrer deSanta Anna al carrer de Petritxol:
Quan ens situem al carrer de Santa Anna, tenim que trencar a la dreta i després a l'esquerra. I quan arribem veiem un carrer que es diu carrer de Bertrellans. Passejant una mica, trobem que hi han 7 fanals.
Al final a la dreta trobarem la Plaça de la Vila de Madrid. Aquesta plaça està composta per restes de la necròpoli romana que vorejava el camí d'entrada ala ciutat.
Al creuar la plaça vam arribar al passatge Duc de la Victória, i si creuem a la dreta arribem al carrer de Portaferrisa. Es diu així perquè la "portaferissa" era una de les portes de la segona muralla de Barcelona.
Vam caminar una estona i vam arribar al carrer de Petritxol, que es troba abans d'arribar a les Rambles. El carrer es bastant famós gràcies a les xocolateries. Caminant perel carrer et trobes molts rodolins:
-De quant en cara era nou i romàntic el dinou.
-En un pis no sabem quin hi va viure moratin.
-Hi passa en fantàstic vol, la barba d'en Russinyol.
Hi ha una sèrie de personatges que relacionen d'alguna manera amb el carrer.
Els personatges són: Montserrat Cavall, Francesc Salvà i Campillo.

Plaça del Pi - Carrer dels Banys Nous
Quan arribem al final...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El barrio gótico: en búsqueda de una autenticidad transplantada
  • Barrio gotico
  • Goticos
  • Los goticos
  • EL GÓTICO
  • gotico
  • Gótico
  • Gotico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS