Barris mataronins

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 7 de agosto de 2010
La població de Mataró
En els darrers cinc anys, Mataró ha augmentat la seva població en 7.140 nous habitants, fet que suposa un increment del 6,2%. Mataró ha superat per primer cop la xifra dels120.000 habitants en aquest 2009. I creix un 1,58% cada any en nombre d’habitants.

Els estudis de l’ajuntament realitzats al 1 de gener de 2009, ens indiquen que Mataró és una ciutat que creixent,veient les dades que diuen que la població obté un 12,89% més d’habitants tant sols amb natalitats, i que en defuncions disminueix un 7,15%, això és una bona notícia, ens diu que Mataró continua enlínea ascendent des de els anys noranta, i està per veure com afectarà la crisis econòmica en l’informe de 2010. Les estadístiques indiquen que el nombre d’habitants per llar és d’entre 2 i 3 per cada casa(2,71%), la població dividida per sexes està molt equilibrada amb 61.032 homes i 60.714 dones.

La població per barris i el lloc de naixament
Així com el Centre o l’Eixample tenen percentatgesmolt més elevats que els de Mataró en general en quan població nascuda a Catalunya, barris com Cerdanyola, Rocafonda i Palau-Escorxador tenen els més baixos amb indexs de més de la meitat de la poblacióestrangera. A Mataró hi ha unes 100 diferents nacionalitats apadronades, i les de nacionalitat extrangera ocupen el 16,70% de la població total. La nacionalitat més nombrosa és la catalana, seguida dela marroquina que representa el 6,44% de la població, i de la xinesa amb el 1,52%, gambians i senegalesos vindrien després.
Ajuntant les nacionalitats per continents veiem que la gran majoria de lapoblació estrangera prové d’Àfrica (11.735 habitants) i Amèrica del centre i del sud (4.539 habitants). Pel que fa a la distribució per barris d’aquest augment de la població, cal destacar que elbarri de Cerdanyola ha depassat per primer cop la xifra dels 30.000 habitants i el de Cirera la dels 10.000. Tot i això, el barri que més ha crescut és el de l’Eixample, que ha assolit una xifra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • barris cooperatius
  • Barris de Berlin
  • Historia De Nou Barris
  • Perquè hi ha més consum de drogues dures als barris marginals que a les zones de classe alta?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS