Basquet

Páginas: 12 (2859 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2014
TREBALL
DE BÀSQUET



ORIGEN I EVOLUCIÓ DEL BÀSQUET


Els Estats Units són el país d'origen del Básquet. A final del segle passat , un professor d'educació física de la Young Man's Christian Association , YMCA ( Associació Cristiana de Joves ) , James Maismith , impulsat per la necessitat d'evitar l'agressivitat en el futbol América entre els estudiants , va idear un noujoc esportiu completatment oposat. És posible que s'inspirés en alguns jocs rituals de la pilota que practicaven els indis aimares , maies i asteques , que en alguns casos inacaben la pilota cap a un cèrcol de pedra adossat a un mur i en d'altres s'encistellava a les cistelles que penjaven de l'extrem d'uns pals. En el nou esport ideat per Naismith, el contacte físic estava completamentpenalitzat. El primer cop que el profesor va proposar els alumnes va escriure'n les normes bàsiques en una pissarra. S'hi podia llegir: El nou esport es juga amb una pilota rodona i lleugera; tots els jugadors poden desplaçar−se pel terreny de joc; no hi ha límit de jugadors; l'objectiu es introduir la pilota a la cistella contrària col.locada a una certa alçada en un dels extrems de camp; no es pot correramb la pilota a les mans; està prohibit donar−li cops amb els peus i tampoc es pot tocar cap adversari. Franc Mana , catedràtic i company de Naismith va ser qui proposa el nou nom de l'esport , que perduraria amb el temps; ja que en el joc intervenien una cistella i una pilota , se'n va dir basketball ( básquet , en cátala ). L'organització del bàsquet com a esport competitiu als Estats Units vaser vertiginosa. I a través dels professors de la YMCA , també extremadament rápida la seva difusió mundial. A final de 1893 es va jugar el primer partit de bàsquet a París. Dos anys més tard es va començar a jugar a Anglaterra. Simultàniament se'n
van organitzar torneig locals a Mèxic i al Brasil. Les dues primeres dècades del segle XX van fer progresar el bàsquet a gairebé tot el món , ambl'exepció d'Àfrica , continent en què es va començar a difondre a apartir de la Segona Guerra Mundial. A Espanya va arribar el 1921 per iniciativa del pare escolapi Eusebio Millán. La gran competició internacional encarnada en els Jocs Olímpics incorpora el bàsquet a partir del 1936 , als Jocs de Berlín.







ESCALFAMENTESPECÍFIC DEL BÀSQUET

L'escalfament específic serà el que s'orientarà a l'esport en qüestió i als requeriments propis de cada disciplina esportiva, en aquest cas al Bàsquet. Gràcies a l'escalfament específic, es creen les condicions òptimes en tot l'organisme, i sobretot en la musculatura implicada que participarà prioritàriament en l'activitat. Si entenem que en l'entrenament de Bàsquet esproduiran manifestacions de la força explosiva (acceleracions I desacceleracions brusques), o velocitat de reacció (presa de decisions davant diversitat d'estímuls), una part dels continguts de l'escalfament específic han d'estar dirigits a aquest tipus d'accions. D'aquesta manera perseguim l'optimització del rendiment, reduint la probabilitat de lesions en els grups musculars i articulars implicats.

Fase aeròbica:

En aquesta es tracta de calentar la temperatura corporal i augmentar les pulsacions abans de realitzar qualsevol altre ejercici fase.
Carrera continua
Bicicleta
Rem
Altres (també es poden fer ejercicis amb la pilota de bàsquet, com per ejemple botar la pilota i controlar-la, i a l'avegada fer canvis de ritme; otambé, anar de cistella a cistella correns amb la pilota i tirar a cistella.

Fase d'estiramients:
L'objectiu d'asquesta fase es augmenta la temperatura dels múscols i evitar lesions possibles. L'ordre ha de ser ascendent i l'estirament pasiu, és a dir, sense ninguna càrrega:

Bessons
Cuadríceps
Isquiotibiales
Adductores
Bíceps crural
Abdominales
Bíceps
Tríceps
Pectorales
Deltoides...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • basquet
  • basquet
  • Basquet
  • Basquet
  • El basquet
  • basquet
  • Basquet
  • basquet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS