Batalla de Reines, Pitarra

Páginas: 6 (1484 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
ARGUMENT:
Enfilall d’inversemblances amanides amb un seguit d’esdeveniments plens d’intriga i truculents.
Els tres moments àlgids de l’obra són al final de cada acte

1r acte:
Se situa al saló del palau menor de Bcn.
Presentació dels cavallers principals de la cort i d’Hug.
Entre els cavallers van comentant l’estat de salut del rei Pere, que és a punt de morir.
Berenguer: està encegatamb els monarques, i nega l’estat de gravetat del rei:
“Ni la mort és forta
contra qui fou tan valent”
“Res li son los anys, lleugera
la corona, el pes immens
de dos mons ni sols podria
minvar un punt son ardiment”
Cabestany: fa tocar de peus a terra a en Berenguer, i li diu que només ell i la reina neguen la immediata mort del monarca.
Debat sobre de qui serà la corona: Al’escena 4a parlen Berenguer i Limés del futur de la corona, i els dos tenen opinions contraries sobre qui regnarà. En Berenguer diu que com que el príncep Joan està malalt, la corona passarà a don Martí, i aquest se la darà a Sibil.la. I en Berenguer està convençut que això serà així.
Limés recorda a en Berenguer que el Príncep Joan té un fill, i per tant la corona passarà a ell si és que elpríncep no pot governar, i Berenguer li diu que el nin ha estat raptat per ordre del rei.
Limés sap que Berenguer està enamorat de Sibil, però li promet fidelitat quan el sent expressar el seu amor, perquè queda embaladit. Limés, doncs, malgrat sap que el que tocaria seria que la corona passés al príncep Joan, jura fidelitat a Berenguer i al que ell defensa, que és Sibil.

Apareix Sibil.la, que,malgrat sap que el rei és agonitzant, nega rotundament que sigui així, i s’ofen quan els cavallers li dónen el pesam. Berenguer i Limés li juren fidelitat davant el que s’apropa, i quan es queda sola, hi ha un canvi a vers llarg. Prega a Déu que l’ajudi, i que no deixi morir el rei, però ho fa amb un discrus ple d’ira i d’odi envers els seus enemics.
Apareix el Bisbe Heredia, que Sibil.la el tractad’enemic, i en principi no el vol deixar entrar a l’habitació on és el Rei Joan per beneïr-lo, o donar.li l’últim ********, però quan arriba Berenguer i diu que ja ha arribat el nin robat de Girona, deixa entrar el bisbe a veure el rei Pere. Per Sibil.la el nin és la garantia del poder i del tro.
Mentretant, l’escena es trasllada on és Violant amb Cabestany, que l’ha deixada entrar a veure elrei agonitzant.
La Reina Sibila mana venir tots els nobles i els demana que la defensin davant el que s’avé, els quals callen, com a mostra de que no la defensaran pas. Només Berenguer i Limés li mostren la seva fidelitat.

Quan els nobles marxen, es queden Berenguer i Sibil.la. Sibil.la diu a Berenguer que qué seria d’ella sense ell. I Berenguer recorda que li té a ell i a en Limés. IBerenguer d’alguna manera, es declara.

Limés anuncia que el Príncep és allà, i que la noblesa ha traït Sibili.a deixant-lo entrar, però recorda que ell guarda el nin.

A la darrera escena, el rei mor. Joan entra en escena i vol perseguir Sibil.la, però Berenguer li diu que s’aturi si no vol veure el seu fill mort. L’escena es tanca amb Joan i Violant, pares, destrossats per el rapte del fill.2n acte:
L’escena se situa al Castell de Sant Martí Sarroca, a Vilafranca
Limés i Berenguer guarden les portes de la Reina i el nin. apareix la reina, que envia a Limés a veure el nin, i es queda sola amb Berenguer. Li explica el somni i la por que té, malgrat després es menysprea a si mateixa per haver tingut por a la mort.
Sibil.la deixa q Berenguer vagi a veure Joan i li digui que el seufill morirà si no donen el tro a Sibil.la. (Berenguer s’ofereix). Li sap greu, però.
Berenguer explica a Limés com ha d’actuar mentre ell sigui fora i marxa.
Hug i Violant són a la casa. Ens assabentem de la veritat d’Hug.
1r enfrontament Sibil.la i Violant: Sibil.la: el fill o el tro. Violant: jo no puc donar-te el tro perquè el té Joan, amb qui m’he barallat.
Apareix Joan i diu que té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desastre De Rancagua, Batalla De Talaveras De La Reina Y Tribunales De Vindicacion En Chile
  • pitarra
  • Pitarras
  • Reina
  • la reina
  • Reinos
  • Batalla
  • Las batallas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS