Batchillerato

Páginas: 16 (3997 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013


Treball Educació Física:
La Història de l’Aeròbic i el seu origen.


ÍNDEX



Història de l'aeròbic....................................................................................pàg1-4

Conceptes bàsics sobre l'aeròbic...............................................................pàg4-5

Parts d'una classed'aeròbic.......................................................................pàg5-8

Material que utilitza...................................................................................pàg8-10

Consideracions a tenir en compte...............................................................pàg10

Conclusió.....................................................................................................pàg10

Classepràctica.......................................................................................pàg11-12










Què és l’aeròbic?
El terme Aeròbic significa literalment: " Amb Oxigen " (O2). És precisament aquesta la idea que resumeix la idea del treball aeròbic, que es realitza amb la presència d’aquest element, és a dir, a intensitats que no impliquen un deute d'oxigen. Aquest deute significa la dificultat del'esportista per captar tot l'oxigen necessari per a la seva activitat per una intensitat alta, la qual cosa provoca la ràpida aparició de la fatiga.
Entenem per aeròbic:
• Una sèrie d'exercicis que ajuden a augmentar la capacitat cardiovascular, a l'incrementar l'ús d'oxigen pel cos i permetre al cor treballar menys enèrgicament.
• És un esport en programes de Fitness, considerat per tant combenestar físic, dins dels programes esport - salut. Els programes habituals d'Aeròbic duren al voltant de 45 min. de continu i vigorós exercici, de 3 a 5 vegades per setmana, augmentant el temps segons es vagi notant l'augment de resistència. Es recomana un examen mèdic abans de començar a practicar-ho. S'han desenvolupat programes d'Aeròbic de baix impacte, per a reduir la tensió en peus i cames,zones molt propenses a les lesions.
• És un esport de competició on es combinen les habilitats gimnàstiques i la condició física al màxim nivell.
• És un esport de recreació que es practica en espais oberts com a places, parcs, platges i que cada dia guanya més participants.
• Un exercici físic d'intensitat moderada a alta (però no esgotadora) i duració prolongada, estructurat a ritme demúsica i amb la finalitat d’assolir una millora cardio - respiratòria i orgànica general.
• Activitat gimnàstica, generalment estructurada en seqüències lògiques o coreografiades, que es desenvolupa a ritme de música amb l'objectiu d'aconseguir més beneficis en el pla psicofísic.
L'aeròbic, es basa en els postulats de l'entrenament aeròbic afegint l'ús de moviments tècnics específics, lavelocitat dels quals, amplitud i execució general, depenen de la base musical utilitzada. No obstant, Per a aconseguir realitzar un entrenament aeròbic, la intensitat de l'exercici ha de ser allò que permet l'intercanvi d'oxigen. És a dir, que les necessitats d'oxigen de l'organisme es vegin plenament satisfetes.


HISTÒRIA I ORÍGENS DE L’AERÒBIC
És difícil situar l'origen de l'aeròbic, tal com ésavui en dia. En l'actualitat, sembla senzill pensar en l'aeròbic quasi de forma instintiva com en una activitat segura (la intensitat és perfectament controlable) saludable i divertida, però fa uns anys això no era així.
Els orígens de l'Aeròbic tal com l’entenem actualment, se situen l'any 1968, considerant com a veritable pare d’aquest esport a Cooper gràcies al seu llibre titulat“Aeròbics”. Aquest llibre va aparèixer publicat per primera vegada als EUA on el seu autor el Doctor Kenneth H. Cooper , metge de les forces armades nord-americans, exposa el programa d'entrenament que ell mateix va dissenyar per als membres de les forces armades del seu país. En aquest llibre, Cooper defenia els avantatges del sistema cardiorrespiratori de l'exercici de mitja intensitat i de duració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerat
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • batchillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS