Berga

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
Berga, amb una extensió de 22,54 Km2 pel que fa al seu terme municipal, és la capital del Berguedà i està situada al bell mig de la comarca. Representa el seu punt de confluència econòmica,social i de comunicacions, i sovint se l'ha considerat com la seva síntesi.

La ciutat s'estén al peu de la serra de Queralt i de cara a la vall del Llobregat. El terme municipal originaris'identifica amb el terme parroquial de Sta. Eulàlia, al qual es va annexionar el de La Valldan el 1963.

L'anomenat Eix del Llobregat (C-16 i E-09) recorre tota la comarca en direcció nord-sud.Berga disposa de tres accessos des de l'Eix.

La ciutat de Berga es troba a escassament 30 minuts de Manresa o a 70 de Barcelona-Sud. L'obertura de l'autopista Terrassa-Rubí i l'entrada enfuncionament del complex dels Túnels de Vallvidrera han deixat la ciutat a menys d'una hora de la Via Augusta de Barcelona per l'autopista Terrassa-Manresa, l'accés de la qual es troba a 20-25minuts de Berga a tocar de l'encreuament de l'Eix Transversal (C-25) amb la C-16.

En direcció nord, el Túnel del Cadí (26 kms. de Berga) obre les comunicacions a la Seu d'Urgell (40-45 minuts)i a Puigcerdà (30 minuts).

L'obertura del Túnel del Puymorens a França ha suposat la internacionalització de l'Eix del Llobregat com a ruta de primer ordre entre Barcelona i Toulouse(itinerari E-09 de la UE) i l'obertura de la nostra comarca a aquesta important àrea econòmica francesa.

El nou Eix Transversal C-25 que enllaça les poblacions de Girona i Lleida es troba ambl'Eix del Llobregat a uns 40 quilòmetres al sud de Berga.

És evident, doncs, la situació gairebé privilegiada de la ciutat que esdevé un bon centre des d'on emprendre sortides i excursions aindrets i paratges d'una inusitada bellesa durant tot l'any o accedir a les més importants estacions d'esquí (Rasos de Peguera, Port del Compte, La Molina, Pas de la Casa) en època de neu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Berger
  • bergara
  • berge
  • Berger
  • bergo
  • berga
  • Berga
  • la berga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS