Biodiversitat Del Territori Espanyol

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
La biodiversitat al territori espanyol:
Espanya és un territori que presenta una gran biodiversitat que mundialment ocupa el segon lloc. Es considera com un gran patrimoni natural per la sevasituació de la Península Ibèrica , pel seu efecte refugi i per la presència de sistemes muntanyosos.

L’acció antròpica:
La biodiversitat s’ha vist afectada durant molt de temps per la intervenció del’èsser humà, coneguda com per l’acció antròpica, que ha transformat profundament el paisatge natural, provocant progressivament la substitució dels boscos per camps de conreu. A més, amb aquestatransformació s’hi ha d’afegir la pèrdua de superfície de vegetació natural a causa de l’expansió de les àrees urbanes.

Paisatges vegetals:
La diversitat climàtica i altitudinal fa possible que hi hagidiferents tipus de vegetació. A més, la vegetació configura els diferents paisatges vegetals, juntament amb altres elements.

El paisatge vegetal oceànic: ocupa la zona que té més influència del climaatlàntic: Galícia i la Serralada Cantàbrica. Però la seva presència també s’amplia a altres zones muntanyoses (Els Pirineus, el Sistema Central, el Sistema Ibèric o les Serralades Catalanes).
Lesespècies típiques són el roure i el faig.
Les rouredes pugen pels vessants de les muntanyes perquè necessiten humitat però suporten malament el fred i la neu. El creixement del roure pot durar entre 150 i300 anys, de maner que la seva fusta és dura. Utilitzada per a bigues, parquets, construcció de vaixells, mobles, etc.

Les fagedes de vegades es combinen amb les rouredes però la seva tolerànciade calor és menor i necessiten molta humitat. La fusta tova d’aquest arbre es considera de bona qualitat a la fabricació de mobles.

Destrucció del paisatge: Els incendis
-La sequedat dels estiusmediterranis i les altes temperatures fa que la vegetació llenyosa es ressequi i es converteixi en un combustible òptim.
-L’abandonament de les explotacions agràries no rendibles implica un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El territorio
  • Territorio
  • Territorios
  • territorio
  • territorio
  • territorio
  • territorio
  • Territorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS