bioelemtens

Páginas: 6 (1407 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
ACTIVITATS ELS BIOELEMENTS, AIGUA I SALS MINERALS

1) Per què el carboni i no el sílice ha permès la matèria viva?

2) Signifiquen el mateix matèria viva i matèria orgànica?

3) Per què l`oxigen permet obtenir tanta energia a partir de la matèria orgànica?

4) Per què el fòsfor permet emmagatzemar energia d`ús immediat?

5) Per què hi ha bioelements que són indispensables malgrat quetan sols n`hi ha
traces? Hi ha bioelements que són indispensables encara que n’hi hagi molt pocs perquè són essencials per la vida de la cèl·lula.

6) Per què es creu que la vida va aparèixer en el medi aquós? La vida va aparèixer en el medi aquós perquè l’aigua provoca reaccions químiques que van formar la vida. A més a més, també és un gran dissolvent a causa de que és una molèculadipolaritzada.

7) Corregeix el text següent:

“ El carboni, l`oxigen, l`hidrogen i el nitrogen són plàstics de pes atòmic

baix, fet que formen enllaços covalents. Són elements abundants a

les capes més externes de la Terra i els compostos químics que formen es

dissolen bé en aigua.”

ACTIVITATS AIGUA I SALS MINERALS

1) Per què a temperatura ambient l`aigua és un líquid, si el SO2és un gas?
A temperatura ambient l’aigua és un líquid a causa dels ponts d’hidrogen que es formen ja que l’oxigen té tendència a captar electrons, així que les molècules estan molt juntes i la seva massa molecular és elevada comparada amb el SO2 que és un gas.

2) Per què l`aigua té una elevada tensió superficial, una elevada calor
específica, una elevada calor de vaporització, més densitat enestat
líquid que en estat sòlid, una elevada constant dielèctrica i un baix grau
d`ionització?

L’aigua té una elevada tensió superficial perquè els enllaços mantenen les molècules molt unides i és molt difícil separar-les mecànicament. L’aigua té una elevada calor específica ja que es necessita augmentar la temperatura per tal de que les molècules s’agitin i hi ha una gran elevada calorde vaporització per tal que les molècules d’aigua se separin i passi a estat gasós. L’aigua és més densa en estat líquid que en gasos perquè els enllaços entre les molècules són més forts i pesen més. L’aigua té una constant dielèctrica elevada perquè s’originen pols elèctrics negatius o positius en les molècules d’aigua i es causant de que es creïn els ponts d’hidrogen. Té un baix graud’ionització perquè de l’oxigen amb l’hidrogen és molt fort.

3) Per què l`aigua és un gran dissolvent? Per què no dissol els hidrocarburs L’aigua és un gran dissolvent perquè com que està formada per dipols, quan envolten una element es col.loquen en la carrega contraria i fa que els enllaços entre àtoms se separin i l’element es separi. Els hidrocarburs no es dissolen en aigua perquè no tenen càrrega.4) La fórmula H2O no correspon realment a l`aigua líquida. Per què?
La formula d’H2O no correspon realment a l’aigua líquida perquè l’aigua líquida és un polímer i els ponts d’hidrogen fan que sigui més dens. Si no existisin, les molècules estarien més separades i serien un gas.

5) Què vol dir ions antagònics? Posa’n exemples.
Els ions antagònics són aquells que realitzen efectescontraris sobre un mateix órgan, és a dir, que uns estimulen mentre que els altres inhibeixen. Per exemple, el Na+, el K+ i el Ca++ frenen el cor mentre que el Na+ i el K+ actuen durant la diàstole i el CA++ durant la sistole ventricular.

6) A què és deguda l`entrada d`aigua a les arrels d`una planta?
L’entrada d’aigua a les arrels d’una planta pot ser per osmosi ja que l’aigua travessa l’epidermisde l’arrel hi entra a l’interior de la planta.

7) I l`ascensió de l`aigua cap a les fulles?
L’ascensió de l’aigua cap a les fulles pot ser per osmosi ja que l’aigua travessa l’epidermis de l’arrel hi entra a l’interior de la planta.

8) Quin tipus de funció realitza l`aigua del líquid cefaloraquidi i del líquid
amniòtic que envolta el fetus?
L’aigua del líquid amniòtic i del líquid...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS