BIOGRAFIA DE JESÚS TUSÓN

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2015
QUÉ SAPS DE L’AUTOR?
Jesús Tuson Valls va néixer a València l'any 1939. Durant la seva etapa professional va ser Catedràtic de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, i membre ifundador del seu departament de Lingüística, el primer que es va constituir en el sistema universitari espanyol. Jesús Tusón va ser professor universitari durant quatre dècades, i en 2009 es va jubilar.Entre d'altres llibres, ha publicat Lingüística: una introducció a l'estudi del llenguatge (1984), El luxe del llenguatge (1986), Mal de llengües (1988), L'escriptura (1996), Com és que ENS entenem?(1999), una imatge no val més que mil paraules (2001), Patrimoni Natural (2004), "Això és (i no és) Allò" (2008).
QUÉ PRENTÉN EL LLIBRE?
El llibre de Jesús Tusón pretén fer-nos veure que no hi hallengües millors, ni llengües pitjors. Aquest llibre intenta que comprenguem que la varietat de les llengües hi és per alguna cosa, ja que cada llengua ens fa veure el món de manera diferent. Per això,l'autor ens diu que cada llengua és única i especial. També ens fa comprendre que hem de parlar cadascú la seva llengua i sentir-nos orgullosos, ja que és millor parlar la teva pròpia llengua bé, queintentar parlar diverses llengües.

QUÉ DIFERÈNCIA A AQUEST LLIBRE D’ALTRES?
El nostre autor Jesús Tusón al llarg de la seua vida ha escrit molts llibres, gairebé tots amb una mateixa línianarrativa o d'assajos. El tracta de defensar la llengua tant catalana, dins de la comunitat catalana, com l'Espanyola dins de l'estat Espanyol. El tracta de dir que l'estat ens hauria de tornar en certamanera una millor defensa de la nostra llengua. Ja que igual que els nostres impostos serveixen per invertir en sanitat, educació ... Per què no en millorar la nostra llengua i en assegurar-se que esparla bé ?, en això es diferencia l'obra de "Històries naturals de la paraula", en què la pròpia obra és una "crítica" a l'estat i als polítics per no millorar un nivell de llengua que cada vegada va a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya De jesus Tuson
  • Reseña crítica de el lenguaje por jesús tusón
  • Jesús Biografia
  • Biografia De Jesus
  • Biografia De Jesus
  • biografía de Jesús
  • Biografia De Jesus
  • homenage a jesus tuson: el complemento circunstancial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS