Biografia de vicent andres

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 4 de junio de 2013
Vida i obra de Vicent Andrés Esrelléss

Biogràfia

Vicents Andrés va neixer a Burjassot el 4 de setembre de 1924. Quan tenia tan sols deu anys ja feia versos i llegia les obres de VicenteBlasco, amic del seu avi matern. Va començar fent provatures en el teatre i durant la guerra espanyola es va representar una obra seva al seu poble.
Com que a casa seva eren pobres va aprendre l’ofici dela seva família, forners.
Després ho va ser d’orfebre a València i de mecanografia.
L’any 1943, amb 16 anys li van publicar el primer article, que havia fet sobre un novel•lista noruec. A parti dellavors se’n va anar a estudià periodisme a Madrid i on li van publicar alguns poemes, traduïts al castellà.
Quan va acabar els estudis va fer el servei militar al Pirineu basc, a Navarra, i és elmoment en que comença a elabora la poesia d’una manera continuada.
L’any 1948, amb 24 anys, torna a València per començar a treballar de periodista a Les Provincias, dirigit per Martí Domínguez.Allà va coneixer a Joan Fuster, Manuel Sanchisi i a Isabel Lorente.
El 1955 es casa amb Isabel, amb la qual al tenir la primera filla mor als 4 mesos. A causa d’això la mort serà una de les constantstemàtiques en la seva obra, en particular, al Coral romput, "La Primera Soledad" i "La Nit",. Desprès va tenir dos fills més, un nen i una nena.
El 1958 va ser anomenat redactor en cap del diari, onva ocupar aquest càrrec 30 anys i va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, però al 1978 va ser acomiadat sense previ avis.
Mai no va deixar d'escriure peró si que no escrivia tant a causade la seva malaltia els últims anys. A finals del setanta se li van rebre nombrosos homenatges, i diversos poemes seus van ser tradïuts a diferents idiomes.


Panorama Sociocultural

VicentAndrés inicia la seva producció poètica durant la postguerra, on no cabien els qui tenien idees diferents de les del règim franquista. És per això que es realitzen nombroses depuracions, detencions i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • Vicent Andrés estellés
  • vicent andres estelles
  • Biografía a san vicente de paul
  • biografía Vicente fox
  • biografia de juan vicente gonzalez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS