BIOGRAFIA FRA BARTOLOM

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015
BIOGRAFIA FRA BARTOLOMÉ
Va néixer el 28 març 1472 a la localitat de Savignano di Prato , prop de Florència a la Toscana . Rep el sobrenom de Baccio della Porta que deriva de Baccio , diminutiu deBartolomeo i Porta causa que la seva casa estava prop de la porta de Sant Piero Gattolini .
Entre 1483 i 1484 , gràcies a la recomanació de Benedetto dóna Maiano , ingressa com aprenent al taller deCosimo Rosselli . Després de deixar el taller comença a interessar-se per l'obra de Leonardo da Vinci . Entre 1490 i 1491 comença una col · laboració amb Mariotto Albertinelli . A la fi de 1490 , Bacciova ser seguidor dels ensenyaments de Fra Girolamo Savonarola , que denuncia el que ell veu com a art contemporani inútil i corrupte fins arribar a crear la foguera de les vanitats . Savonarola defensal'art com il · lustració visual directa de la bíblia per educar els que són incapaços llegir la Bíblia . A partir de 1498 dibuixa el seu famós retrat de Savonarola , ara al Museu Nazionale di SanMarco a Florència. A l'any següent li encarreguen la realització del fresc del Judici universal per a l'Hospital de Santa Maria Nuova , acabat per Albertinelli i Giuliano Bugiardini quan Baccio esdevé unfrare dominicà el 26 de juliol de 1500. A l'any següent entra al convent de San Marco .
Renúncia a la pintura durant diversos anys , no reapareixent fins a 1504 en què es converteix en el cap deltaller del monestir en obediència al seu superior . En aquest mateix any comença La visió de Sant Bernat per la capella de la família de Bernardo Bianco a la Badia Fiorentina , acabat en 1507 . Poc tempsdesprés d'aquest treball , Rafael visita Florència i es fa amic del frare . Bartolomeo aprèn l'ús de la perspectiva de l'artista més jove , mentre que Rafael aprèn les habilitats de pintar i ladirecció del traç , les noves tècniques apreses per ambdós es reflectissin en els treballs futurs d'ambdós artistes . Rafael , amb qui va entaular una gran amistat durant la seva estada , finalitza dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografia de fra filippo lippi
  • Biografia de fra angelico
  • biografia de fray bartolome de las casas
  • Biografía De Bartolomé Ruiz
  • Biografía de bartolomé díaz
  • biografia de fray bartolome de las casas
  • BIOGRAFIA BARTOLOME DE LAS CASAS
  • Biografía y obras de Fray Bartolomé de las Casas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS