Biografia Tarantino

Páginas: 8 (1836 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Quentin Jerome Tarantino (Knoxville, Tennessee, 27 de març de 1963) és un director de cinema, guionista i actor estatunidenc. Ha obtingut la fama gràcies al seu estil innovador, influït per l'estètica dels còmics i de les sèries B, on la narració és sovint no-lineal, amb diàlegs memorables i una important dosi de violència i sang sublimades estèticament i atenuades per un toc humorístic. Aquestestil va obrir la porta a una sèrie de joves directors del cinema independent americà als inicis dels anys 90.
Taula de continguts

1 Biografia
1.1 L'inici i Reservoir Dogs
1.2 Pulp Fiction
1.3 Temps de col·laboracions i de passos en fals
1.4 Kill Bill
1.5 Altres col·laboracions
2 Curiositats
3 Filmografia
3.1 Director3.2 Guionista
3.3 Actor
3.4 Productor
3.5 Sèries de televisió
3.5.1 Director
3.5.2 Guionista
4 Enllaços externs

Biografia
L'inici i Reservoir Dogs

Tarantino es va fer conèixer gràcies a True Romance, de la qual en va escriure el guió junt amb Roger Avary. La pel·lícula la va dirigir Tony Scott i els actors principals van ser PatríciaArquette i Christian Slater. L'estrena d'aquest film li va permetre d'amistançar-se amb el productor Lawrence Bender, que el va animar a dirigir Reservoir Dogs (1992). Tarantino va acceptar el consell i la va filmar en cinc setmanes durant l'estiu de 1991. El resultat va ser un film ric d'estil i tècnica, original, cínic i sangonós, mostrant la manera de veure el cinema del director quedesenvoluparia al llarg de la seva carrera (el llarg diàleg del començament sobre Madonna és característic del seu estil). Reservoir Dogs va marcar els cinèfils pel seu aspecte ultraviolent. Es va presentar fora de competició al Festival de Canes i va fer sensació al Festival de Sundance.

L'any 1994 Oliver Stone va realitzar Natural Born Killers (Assassins nats), amb guió de Tarantino, si bé aquest foudecebut pel gran nombre de retocs que es feren sobre l'original.
Pulp Fiction

L'èxit de Reservoir Dogs va fer que els productors de Hollywood s'interessin en el jove director i li oferissin un munt de projectes com ara Speed o Men In Black. Ell, però, va preferir retirar-se a Amsterdam per treballar el guió de Pulp Fiction.

L'èxit d'aquest segon film fou encara superior al del seu primer:el film va guanyar la Palma d'Or al Festival de Canes l'any 1994, i l'any 1995 va rebre l'Oscar al millor guió original (un altre cop conjuntament amb Roger Avary) i va ser nominada a sis altres Oscars, incloent-hi el de la millor pel·lícula. Aquesta obra, a més, permeté el retorn al primer pla de l'actor John Travolta.
Temps de col·laboracions i de passos en fals

Els anys següents forenintensos i plens de feina per Tarantino. El 1994 dirigeix un episodi de la sèrie ER – Metges a primera línia. També produeix Killing Zoe, un thriller violent escrit i dirigit pel seu amic Roger Avary, pel·lícula que va ser filmada en només cinc dies. L'any 1995 interpreta la seva primera pel·lícula com a actor protagonista a Destiny Turns on the Radio i també fa un petit paper a Desperado de RobertRodriguez, un company seu.

Més tard rodarà amb el mateix Rodriguez, Allison Anders i Alexandre Rockwell Four Rooms, un film ambiciós dividit en quatre episodis (un per a cada director), que no va obtenir l'èxit esperat. Al cap de tres anys de pausa, el 1997 dirigeix Jackie Brown, la seva primera obra en què utilitza un guió que no és seu. Aquest es basa en la novel·la Rum Punch d'Elmore Leonard, undels seus escriptors predilectes. En aquesta ocasió, Tarantino fa actuar Pam Grier, una de les seves actrius predilectes dels anys 70. Una altra vegada el film no arriba a complir les expectatives i el guany no va superar els 40 milions de dòlars als Estats Units. Durant força temps aquest film fou considerat un pas en fals de Tarantino.
Kill Bill

Després de Jackie Brown, Tarantino es torna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografía de quentin tarantino ingles
  • Biografia Quentin Tarantino
  • Biografía De Quentin Tarantino
  • Tarantino
  • Tarantino Y La Farsa
  • Quentin Tarantino
  • Quasi Tarantino
  • Quentin Tarantino.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS