Biologia Del Comportamiento: Neuronas Y Glia

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
TEMA 2: NEURONES I GLIA
* Les cèl·lules glials son sempre més petites que les neurones. Son les cèl·lules que donen suport al sistema nerviós, mantenint la consistència.
* Les neuronestransmeten i processen la informació per tornar a fer-ho a altre neurona.
* Per observar les neurones necessitem microscopis óptics i talls que permeten passar la llum. Aquests talls es poden fer pertincions, que remarquen el nucli i orgànuls propers (mètode de Nissi) i amb el mètode de Gogli.
* Parts de les neurones: Soma (nucli de la neurona), Dendrites (reben informació) i Axó (transmetinformació). La informació entra per les dendrites, avança cap al soma i la transmet per l’axó.
* Sinapsis: Punt de contacte entre neurones.
* Dendrites: Branques de les neurones, espinesdendrítiques, per en on es rep la informació entre axó-dendrita i on es produeix la sinapsis.
* Axó: Estructura exclusiva de les neurones per on es transmet la informació. Hi ha diferents espècies segonsla seva llargada i diàmetre. L’axó acaba en el botó terminal (sinapsis), passant pel con axònic primer (on s’originen els impulsos per transmetre la informació), que esta connectat amb el soma. Aquíes on es decideix si es transmet la informació o no.
* La sinapsis te lloc entre dos neurones, un costat presinàptic (axó) i el costat postsinàptic (dendrites). Entre aquests dos costats, existeixl’espai sinàptic.
* Espai sinàptic: Espai entre les dos neurones per on es dona lloc la connexió entre neurones, per on passa el neurotransmissor traslladat per impulsos elèctrics provinents delcon axònic.
* Tipus de sinapsis: Axó-dendrítiques (+++), axo-somàtiques (++) i axo-axoniques (+).
* Els impulsos per transmetre la informació son del tipus elèctric – químic – elèctric.L’elèctric s’envia en forma de freqüència però mateixa potència. Aquets impulsos creen molècules anomenades neurotransmissors, que passen per l’espai sinàptic, i els rep la segon neurona, que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neuronas Y Glias
  • Neurona Y Glia
  • biologia las neuronas
  • Neuronas y Glias
  • biologia del comportamiento
  • Neuronas: elementos básicos del comportamiento
  • Biologia Del Comportamiento
  • Biología-Comportamientos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS