BIOLOGIA Volcans

Páginas: 4 (811 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015
Un volcà és una manifestació de la dinàmica de la Terra, que s'expressa mitjançant la sortida a l'exterior de matèria fosa de l'interior. Així doncs, hi ha volcans allà on les vies de pas són proufondes per arribar a comunicar els llocs on es troba la matèria fosa amb la superfície.
PARTS D'UN VOLCÀ
Un volcà consta de les següents parts:  
Cambra magmàtica: és el magatzem intern on s'acumulala matèria sotmesa a gran temperatura i pressió anomenada magma. Aquesta cambra és situada a una profunditat que va des de 10 fins a 70 km. 
Xemeneia o conducte de sortida: és la fractura a través dela qual surt el magmaa l'exterior. 
Con volcànic: és l'elevació del terreny formada pels materials emesos pel volcà. 
Cràter: és una petita depressió situada al vèrtex del con volcànic amb forma decon invertit boca de la xemeneia. Quan aquest té un gran diàmetre l'anomenem caldera.Dins d'aquesta cladera hi ha cràters molts petits que anomenem hornitos. 
ELS PRODUCTES VOLCÀNICS
Productes gasosos:El magma és ric en gasos, perquè està sotmès a grans pressions. Hi ha gasos combustibles o inflamables (hidrogen i hidrocarburs) que en contacte amb l'atmosfera produeixen flamarades a causa de laseva elevada temperatura, i gasos incombustibles (nitrogen, diòxid de carboni i vapor d'aigua) que són expulsats en grans quantitats.

Productes líquids: reben el nom de lava, que és el magma alliberatde gasos. Quan surt a l'exterior, la lava vessa al voltant del cràter en forma de colades volcàniques, que s'hi acumulen i formen el con volcànic. Pot ser fluida, depenent de la seva composicióquímica i en particular del seu menor o major contingut de diòxid de silici. La lava poc densa no té molta sílice i la lava densa en té molta. La temperatura de la lava és variable, oscil·la entre 900 i1300 graus centígrads. En refredar-se, produeix roques volcàniques.
Productes sòlids: són fragments de lava que se solidifiquen prematurament, taponant el cràter o la xemeneia, i que són llençats a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volcans
  • Volcans
  • Els Volcans
  • Els Volcans
  • treball de volcans
  • Volcans
  • Volcans i Terratremols
  • BIOLOGIA BIOLOGIA BIOLOGIA BIOLOGIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS