Biologia

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
L'escorça
- L'escorça és la capa més superficial de l'interior de la Terra.
- Limita amb l'atmosfera i la hidrosfera per la part superior, i amb el mantell per la inferior per mitjà de ladiscontinuïtat de Mohorovicic (Moho).
- Té un gruix variable: sota els oceans se situa entre 3-8 Km mentre que als continents se situa generalment entre 30-40 Km que poden arribar fins a 65 sota les gransserralades. És sòlida, de densitat i rigidesa creixent.
- Ocupa menys del 2% del volum total de la Terra.
- La seua estructura no pot estudiar-se en conjunt ja que varia substancialment de les zonesoceàniques a les continentals, i dins d'aquestes de zones de serralades a planures. Podem distingir, doncs, una escorça continental i una altra d'oceànica.
El Mantell
* A partir de ladiscontinuïtat de Moho, les ones sísmiques augmenten la seua velocitat fins arribar a uns 2900 Km, on es troba la discontinuïtat de Gutenberg. Allí hi haurà la desaparició de les ones S, mentre que les ones Pdisminueixen momentàniament la seua velocitat. Aquestes dues discontinuïtats marquen, doncs, els límits del mantell.
* Aquesta capa es pot dividir en dues parts (superior, inferior) en funció delcomportament de les ones sísmiques a una profunditat d'uns 670 Km (discontinuïtat ? de Repetti).
* A més, al mantell superior s'hi ha trobat una zona, entre els 60 i 250 Km de profunditat, on les onessofreixen una disminució en la seua velocitat de propagació (6% menor). Aquesta capa de baixa velocitat del mantell rep el nom d'astenosfera i té un comportament plàstic i elàstic. Se suposa que hi tenenlloc moviments convectius a gran escala de materials dúctils, densos i en estat (semi)sòlid, responsables de l'activitat tectònica del planeta.
* El mantell és la capa més gran de la Terra. N'ocupaun 82% del seu volum.
El nucli
* Límits. El nucli s'estén dels 2.900 Km de profunditat fins al centre de la Terra (6.370 Km).
* Representa el 16% del volum terrestre.
* Estructura del nucli....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS