Biologia

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Competències: Quan l’oxigen és un verí mortal.

1. Què passa als 70 m de profunditat?
b) Que la pressió parcial d’oxigen és d’168 atm, situació molt pròxima al límit en què aquest gas és moltverinós.

3. Llegeix aquesta llista de característiques que presenten alguns animals marins i explica en cada cas per què representa una adaptació per a la vida en aigües profundes.
a) El calamarcolossal, Mesonychoteuthis hamiltoni, que habita a profunditats superiors als mil metres, posseeix els ulls més grans del regne animal. Perquè els ulls s’ han anat adaptant a l’obscuritat, fent que cadavegada tingués els ulls més grossos, per a que entri més llum.
b) Molts de mamífers marins, com els catxalots, les balenes i els dofins, posseeixen ecolocalització. Perquè no veuen bé a l’obscuritat iaixò els ha fet que obtinguin al llarg del temps un sistema de ecolocalització que fa que sàpiguen on hi ha altres éssers per caçar...
c) Els catxalots, que poden submergir-se a més de dos milmetres de profunditat, tenen una caixa toràcica molt flexible i en els músculs tenen una gran quantitat de mioglobina, una proteïna que emmagatzema oxigen. Perquè necessiten sortir a l’exterior per agafaroxigen i per no haver de pujar tantes vegades s’han anat adaptant, tant que tenen més capacitat per aguantar sense agafar nou oxigen.
d) Alguns peixos abissals tenen òrgans lluminosos. Perquè elsserveix per cridar l’atenció als altres peixos ja que on viuen no hi ha llom i així poder-los caçar.

6. Què significa el terme “hiperbàric”?
c) A pressions elevades, “Bàric” fa referència a lapressió.

7. La gràfica adjunta mostra la quantitat d’oxigen dissolt en l’aigua de l’oceà Atlàntic Nord. A què creus que és degut el mínim en la quantitat d’oxigen dissolt que s’observa a uns 1.000 mde profunditat?
a) Al fet que a aquesta profunditat no hi ha llum per realitzar la fotosíntesi i en canvi sí que hi ha éssers vius que consumeixen oxigen.
c) Al fet que a aquesta profunditat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia
  • Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS