Biomassa

Páginas: 13 (3110 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013








Introducció
Durant la major part de la història, la principal font d’energia fou la biomassa, els arbres abastien la major part de les necessitats energètiques dels nascuts abans de la revolució industrial, gràcies al ràpid desenvolupament tecnològic que vivim des del moment, la crema d’arbres ha anat quedant arraconada per donar pas al petroli i altres combustibles de majoreficiència. Tot i això, un 50% de la població mundial encara té la biomassa com a principal font d’energia, encara que només representi un 17% de l’aport d’energia total.
En l'actualitat, els combustibles fòssils són la major font d’energia elèctrica. Però són energies no renovables, i això significa que s’esgoten. Per tant, el món de la investigació tecnològica ha posat sobre la taula el problemaenergètic. El tecnòleg contemporani ha de buscar alternatives sostenibles, i tot i que ja s’han trobat moltes solucions, l’aport energètic de les e. renovables a la xarxa és encara molt petit. Però com ja sabien els antics, el temps és cíclic, i sempre tornem als orígens, i és probable que en un futur post-petroli, la biomassa torni a ser el combustible per preferència.

Sobre les energiesalternatives
Un estudi realitzat el 1980 explica que gairebé un 90% de l'energia consumida al món provenia de la crema de combustibles fòssils –com a anècdota, l’estudi també explica com al 2025 el nivell del mar haurà pujat 12 metres i que la població mundial superarà arribarà als 8,2 milers de milions de persones–.
El fet és que els combustibles fòssils s'esgoten i amenacen de provocar unacatàstrofe ecològica, i la tecnologia nuclear és aparentment costosa i perillosa, així que em de buscar alternatives.
La crisi energètica de 1973 que va deixar a les principals potencies del món gairebé sense combustibles, va obligar als especialistes a formular un seriós replantejament sobre els mecanismes de d’obtenció i generació d’energia. I és que en temps de crisi és quan sorgeixen les ments mésbrillants, com per exemple en el cas de la recessió del Brasil pocs anys més tard, on la comunitat científica va reunir als millors tecnòlegs del país per desenvolupar un combustible eficient a base de la crema de vegetació, sobrant al Brasil, per reduir la dependència amb els proveïdors de petroli. Aquesta aposta per la investigació ha portat al Brasil a ser el líder en consum de biomassa, i unreferent per als tecnòlegs d’arreu, que demostra que l’aposta en energies renovables és viable i plena d’èxit. 

Què són les energies alternatives?
De fet, les energies renovables són totes aquelles amb fonts d'obtenció neta, amb poc impacte mediambiental, aparentment inesgotables. Aquestes alternatives han estat investigades i desenvolupades amb molta intensitat en les últimes dècades.
Algunesd'elles són:
Eòlica, produïda pel moviment del vent.
Solar, ja sigui la obtinguda gràcies a la calor o la radiació del sol.
Geotèrmica, que fa ús de la calor que emana el sòl.
Biomassa, que pot venir dels gasos de la descomposició de residus orgànics, la crema de vegetació, normalment en forma de pellets, o en moltes altres formes, les possibilitats de la biomassa són múltiples i molt bones. Definició de biomassa
La biomassa es defineix com a tota matèria orgànica d'origen vegetal o animal que pot convertir-se a energia. Les principals aplicacions de la biomassa inclouen la combustió directa de llenya i residus agrícoles i forestals per produir calor, vapor i / o electricitat, la conversió de canya de sucre i grans per fermentació per produir alcohol combustible, la conversió dedeixalles orgàniques per biometanació per produir metà i diòxid de carboni (biogàs), la conversió de residus agrícoles i fusters a combustibles líquids, sòlids i gasosos per mitjà de processos termoquímics, i la producció d'olis vegetals que poden funcionar com a substituts del dièsel.

On i com de la biomassa
A diferencia de les energies extretes de la tanatomasa (carbó, petroli), l'energia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Biomassa
  • Biomass
  • La biomassa
  • Biomass
  • Biomassa
  • La biomassa
  • Biomassa
  • La biomassa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS