Biomassa

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2015
Biomassa
Definició. D’on Procedeix.
La biomassa inclou tota matèria viva existent en un moment determinat a la Terra. Des del punt de vista energètic, es considera biomassa la matèria orgànicad’origen vegetal o animal, obtinguda de manera natural o procedent de les seves transformacions artificials.
El combustible que s’utilitza amb la biomassa sol ser fusta o excrements d’animals.
Processosd’aprofitament
Densificació
Consisteix en la millora de les propietats de la biomassa amb la fabricació de briquetes i pèl·lets per tal de aconseguir un pes específic més alt i millorar les sevespossibilitats d’emmagatzematge i transport.


Digestió anaeròbica
Procés de fermentació de biomassa, amb l’obtenció de biogàs. Requereix un digestor (dipòsit)on s’introdueix matèria orgànica (acostumen a ser excrements o aigües residuals) que, mitjançant bacteris, emet gas metà i diòxid de carboni.
La durada del procés depèn de la temperatura a la que esdugui a terme.
Aquest tipus d’energia es sol utilitzar a zones d’explotació agrària o ramadera, i també a països en vies de desenvolupament.







Aplicacions: transformació en energia elèctricaAplicacions tèrmiques
La biomassa , bé després d'una gasificació , una transformació a biogàs o bé mitjançant un ús directe , pot ser aprofitada en calderes i estufes per a general calor. Aquesta calores pot aprofitar per cobrir les necessitats tèrmiques tant de calefacció i ACS en habitatges unifamiliars, edificis o calefaccions de districte, com de processos industrials
Aplicacions elèctriquesLa biomassa també es pot utilitzar com a combustible per a centrals elèctriques , existint diferents possibilitats. Es pot utilitzar substituint en certs percentatges a combustibles fòssils encentrals tèrmiques , en un procés anomenat - combustió , es pot cremar com a combustible únic a centrals per a la generació exclusiva d'electricitat o es pot utilitzar en centrals de cogeneració per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Biomassa
  • Biomass
  • La biomassa
  • Biomass
  • Biomassa
  • Biomassa
  • La biomassa
  • La biomassa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS