Bioquímica: Lípids I Proteïnes

Páginas: 3 (593 palabras) Publicado: 20 de julio de 2012
2ª PRÀCTICA
BIOQUÍMICA: LÍPIDS I PROTEÏNES
LÍPIDS
Els lípids són un grup de biomolècules que es caracteritzen per ser insolubles en aigua i solubles en dissolvents orgànics.
Materials:
* 2tubs d’assaig
* Oli
* Aigua
* Paper
* Sudant III
Procediment:
En un primer tub d’assaig hi evoquem uns 2 ml d’aigua destil·lada i uns altres 2ml d’oli aproximadament. D’altre banda,en un segon tub d’assaig hi evoquem 2ml d’un dissolvent orgànic, en aquest cas alcohol, i la mateixa quantitat aproximadament.

Foto 2: alcohol + oli
Foto 1: aigua + oli

En la primera fotografiacomprovem que els lípids (oli) no són solubles en aigua; l’oli es situa a dalt ja que la seva densitat és menor a la de l’aigua.
En la segona fotografia també s’afirma que els lípids (oli) sonsolubles en dissolvents orgànics (alcohol) creant una mescla.
Seguidament els hi aplicarem a unes gotes de Sudan III als dos tubs d’assaig de l’experiment anterior . El Sudant III és un colorant ques’utilitza per tenyir de forma específica els lípids, no tenyeix cap altre tipus de substància.

Foto 3: (a l’esquerra) alcohol + oli + Sudant III; (a la dreta) aigua + oli + Sudant III

En el tubd’assaig de l’esquerra ens trobem que està tot tenyit pel Sudant III ja que l’oli està en dissolució amb l’alcohol; en canvi, en el tub d’assaig de la dreta veiem com el tint només hi és en l’oli, no tenyeixen absolut l’aigua.
Per afirmar que els lípids són translúcids, hem evocat oli sobre paper i, efectivament, com veiem en la fotografia, els lípids són translúcids en paper.

Foto 4: paper ambtaques translúcides d’oli (lípid)

PROTEÏNES
Les proteïnes són molècules formades per la unió d’aminoàcids. Aquests, s’uneixen a través d’uns enllaços anomenats peptídics.
Prova del biuret
La reacciódel biuret indica la presència d’enllaços peptídics. Quan una proteïna es barreja amb una base forta, es forma un complex anomenat biuret, que si es tracta amb una solució de sulfat de coure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lipids i proteines
  • Pràctica proteïnes, glúcids i lípids.
  • Proteinas Bioquimica
  • Bioquimica proteina
  • A Bioquimica Proteina
  • Bioquímica-Proteínas
  • bioquimica I
  • Bioquimica metodos de separacion de proteinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS