biotecnologia

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
 Presentació power point de biologia.
El cromosoma 17 és un dels 23 parells de cromosomes. Normalment hi ha dues còpies d'aquest. Representa el 2.5 de l'ADN total. El cromosoma 17 conté 1600 gens, aquest també conte 92 Mb.
Els cromosomes es poden classificar d'acord a la posició del centròmer a:
Metacèntrics: El centròmer està situat més o menys al centre, és a dir els braços p i q sónaproximadament de la mateixa longitud.
Submetacèntrics: El centròmer es troba desplaçat clarament del centre.
Acrocèntrics: El centròmer és a prop a un extrem.
Teocèntrics: Amb el centròmer en un extrem, aquest cromosoma només té el braç llarg.
Per tant podem classificar al cromosoma 17 com a acrocèntrics, perquè com observem a la imatge té un braç considerablement gran comparat amb l'altre.Les característiques que observarem a l’excursió del cromosoma 17 són:
El fenotip: s'anomena fenotip a l'expressió del genotip en funció d'un determinat ambiente. Els trets fenotípics inclouen trets tant físics com conductuals.
La diferència entre genotip i fenotip és que el genotip es pot distingir observant l'ADN i el fenotip pot conèixer per mitjà de l'observació de l'aparença externa d'unorganisme.
Com observarem a l’excursió, que tenim les imatges ací podem observar com el fenotip de la mosca de la fruita a anat adaptant-se al medi.

La tensió arterial: La tensió arterial és la pressió o força que actua sobre la sang dins de les artèries.
La tensió arterial serveix per impulsar la sang des del cor fins als seus diferents punts de destí en l'organisme, a través de les arteries.Si la pressió arterial és ZERO la sang quedaria estancada en les artèries, i l'organisme no rebria els subministraments necessaris per a la seva supervivència, morint.
La tensió arterial és una força motriu imprescindible per a la vida.

La pell: La pell, del llatí pellis, és assenyalat com l'òrgan més gran en els animals i en els éssers humans. Es tracta d'un tegument que, en el cas delsorganismes amb vèrtebres, es compon d'una capa exterior (anomenada epidermis) i d'una altra interior (que rep el nom de dermis).
L'epidermis és la capa més superficial de la pell, formada per components com la queratina i la melanina (el pigment que concedeix el color a la pell)
La dermis és la capa de la pell que està sota l'epidermis.


Ara vaig a parlar-vos del que he trobat mes interesantdesprés de haver estudiat el cromosoma 17, que son les següents malalties:
L’Alzheimer:
L’Alzheimer: El mal d'Alzheimer és un tipus de demència, fallada de la funció cerebral, que afecta la memòria, al pensament i al comportament. El seu major risc és que empitjora amb el temps. És una malaltia neurodegenerativa que acaba per fer-nos oblidar qui som i quina ha estat la nostra vida.

ElAlzheimer té més viabilitat de manifestar en edat adulta, en persones de més de 60 anys . Una de les seves causes pot ser el llaç consanguini d'un parent proper afectat per aquesta patologia. També, hi ha certs gens lligats a la probabilitat de patir el mal de Alzheimer, com ara l'al·lel APOE épsilon4 que esta al cromosoma 17.

Els sintomes son els següents:
Breus pèrdues de memòria.
Canvis depersonalitat (apatia, desinterès en l'activitat social).
Menor capacitat intel·lectual
Irritabilitat i dificultats motrius

Comportament posterior:
Confusió, desorientació temporal
Divagació, dificultat per conversar
Canvis d'humor
Incapacitat per cuidar-sol
Seriós deteriorament de la salut i la mort.











Altra malaltia del cromosoma 17 es:
El càncer de mama:
El càncer demama és una de les malalties que cada vegada afecta més les dones. Es tracta de cèl·lules que perden el control i creixen sense haver de fer-ho. Sol detectar a través d'un paquet en alguna de les mames.
Tipus:
Carcinoma lobular o lobulillar : el paquet es troba als lòbuls mamaris.
Carcinoma ductal: el paquet comença als conductes mamaris de llet i arriba al mugró.

Factors de risc de patir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS